16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» στα άκρα

Ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος γράφει για τις τελευταίες σκέψεις του Μαρτίνς πριν από το κρίσιμο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπέρνλι

Είναι γνωστό πλέον πως ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών είναι λάτρης της τακτικής. Αναλύει πολύ τόσο τον τρόπο παιχνιδιού της δικής του ομάδας όσο και του αντιπάλου. Γι’ αυτό εξάλλου έκανε ο ίδιος το μακρινό ταξίδι για το Μπέρνλι, ώστε να έχει και ο ίδιος άποψη, πέραν της έκθεσης που του έχει δοθεί από το τμήμα σκάουτινγκ.

Οι απόψεις συγκλίνουν στο γεγονός πως πολλά θα κριθούν στις μάχες που θα δοθούν στις δύο πλευρές του γηπέδου. Τόσο η ομάδα του Ντάις, όσο και οι Πειραιώτες έχουν δείξει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν πως επενδύουν πολλά στον τρόπο που αναπτύσσονται στα ανεβάσματα των ακραίων αμυντικών και στις συνεργασίες τους με τους εξτρέμ.

Στην θεωρία, λοιπόν, όποιος από τους δύο επιβάλλει τον ρυθμό του σε αυτό το κομμάτι και κρατήσει χαμηλά στο γήπεδο τους αντιπάλους εξτρέμ αυτομάτως θα αποκτήσει πλεονέκτημα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Με λίγα λόγια αν ο Ομάρ και ο Τσιμίκας καταφέρουν με τις προωθήσεις τους να κρατήσουν στην άμυνα τους τους ακραίους μπακ της Μπέρνλι τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει το καθοριστικό βήμα για να φύγει για την ρεβάνς με ένα αποτέλεσμα που θα τον χρίζει φαβορί.

Σαφώς και ο Μαρτίνς αναγνωρίζει πως η Μπέρνλι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Λουκέρνη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει εκπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του. Στόχος των Πειραιωτών θα είναι να επιτεθούν από το πρώτο λεπτό και να ασκήσουν πίεση στην άμυνα της Μπέρνλι, εκμεταλλευόμενοι αφενός το «Καραϊσκάκη» που θα βράζει και αφετέρου την απειρία της αγγλικής ομάδας από τέτοια παιχνίδια.

Στα της ενδεκάδας μπορεί οι Μεριά και Γκιγιέρμε να διεκδικούν θέση, ωστόσο επικρατέστεροι παραμένουν όσοι ξεκίνησαν στα δύο παιχνίδια με την Λουκέρνη. Από κει και πέρα οι αποχωρήσεις που ξεκίνησαν χτες με τον Ένγκελς και συνεχίστηκαν σήμερα με τον Τζούρτζεβιτς θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες με τους Πάρντο και Μαρίν.

Σε ό,τι αφορά τις προσθήκες, αναμένονται ένας εξτρέμ και ένας τερματοφύλακας και ενδεχομένως το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μπέρνλι να παίξει τον ρόλο του…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς