17.2 C
Athens

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0: Με υπογραφή Καμαρά το πρώτο τρίποντο της σεζόν για τους Θεσσαλονικείς (vid)

Ο Μαυριτανός έβγαλε την ποιότητα του στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε από το χέρι Άρη και Μάντζιο, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στον νωχελικό και άστοχο Παναθηναϊκό

Ο Άρης έβγαλε ψυχή, βρήκε την αντίδραση και τις απαντήσεις που χρειαζόταν μετά το κακό ξεκίνημα και κέρδισε το πρώτο του τρίποντο απέναντι στον κυνικό και αρκετά «χλωμό» Παναθηναϊκό, που προβλημάτισε για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έβγαλε την ποιότητα του στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε από το χέρι Άρη και Μάντζιο, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στη νωχελική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πρώτη νίκη για τον Άρη μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και την ήττα από τον Ιωνικό στη Νίκαια, κατρακύλα μετά το θετικό ξεκίνημα με τον Απόλλωνα για τους Πράσινους.

Το ματς

Ο Άρης, όπως αναμενόταν και δεδομένου της πίεσης αλλά και της «καυτής» ατμόσφαιρας στο Κλεάνθης Βικελίδης μπήκε δυνατά στο ματς, πρέσαρε αρκετά ψηλά την μεσοαμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού και με κύριους εκφραστές τους Γκάμα και Μαντσίνι δημιουργούσε τους χώρους και τις προϋποθέσεις για να ασκήσει πίεση στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Αυτό το ρίσκο του Άρη απέδωσε άμεσα καρπούς, καθώς με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Διούδης έκανε ένα κάκιστο βολέ που σε συνδυασμό με τον έντονο αέρα στο Χαριλάου ωφέλησε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος έφερε όμορφα τη μπάλα μπροστά του, συνεργάστηκε άψογα με τον Μπερτόγλιο και έκανε σεφτέ στα γκολ σε επίσημα ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μάλιστα, ο Μαυριτανός επιθετικός κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη του τελική προσπάθεια στην εστία, μετά από περίπου 165 λεπτά συμμετοχής στα πρώτα δύο ματς της Super League.

Οι Πράσινοι θέλησαν να αντιδράσουν άμεσα με τον Ιωαννίδη, κυρίως μέσα από στημένες φάσεις και ενέργειες από τις πτέρυγες με Βιτάλ και Χουάνκαρ, ωστόσο ο Κουέστα και η «πράσινη» ατυχία κράτησαν το 1-0 υπέρ του Άρη μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Κίτρινοι έδειχναν να χάνουν την ψυχραιμία και το αγωνιστικό τους πλάνο μετά το πρώτο 15λεπτο, με το άγχος να τους κρατάει πίσω από τη σέντρα για αρκετά μεγάλο διάστημα του πρώτου 45λεπτου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να «κλέψει» μέτρα και να γίνει πιο απειλητικός, μέσα από τις τελικές προσπάθειες του Φώτη Ιωαννίδη, που στη μία περίπτωση αστόχησε με το καλάμι και στη δεύτερη νικήθηκε από τον Ισπανό κίπερ των γηπεδούχων.

Το «κόλπο-γκρόσο» του Μάντζιου με Εντιαγέ τον κράτησε στον πάγκο των Κιτρίνων

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Άκης Μάντζιος έριξε στη «μάχη» τον Μπαντού Εντιαγέ αντικαθιστώντας τον Μπερτόγλιο που χαραμιζόταν στη θέση «10», σε μία προσπάθεια να θωρακίσει τα χαφ του, να φέρει πιο κοντά τις γραμμές και να ακυρώσει τον άξονα των Πρασίνων.

Αυτό του το τρικ λειτούργησε από την αρχή της επανάληψης, αφού ο Άρης έλεγξε πλήρως το κέντρο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, που για άλλο ένα εκτός έδρας ματς προβλημάτισαν σε ό,τι έχει να κάνει με το εύκολο γκολ και τον επιθετικό τους προσανατολισμό.

Mάλιστα, ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τις προσπάθειες των Μαντσίνι και Εντιαγέ, τα σουτ των οποίων κατέληξαν άουτ και στον Διούδη. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει ξανά απειλητικός με τον Ιωαννίδη, αλλά ο Κουέστα, που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος, ήταν σταθερός και πάντα στη θέση του.

Στα αξιοσημείωτα των τελευταίων στιγμών του αγώνα όχι τόσο η πίεση του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση, την οποία στην ουσία δεν άγγιξε ποτέ στο δεύτερο μέρος, όσο το αντικανονικό χτύπημα του Χουάνκαρ στον Καμαρά, που αγνόησε επιδεικτικά ο Παπαπέτρου σε μία φάση που έγινε μπροστά στα μάτια του.

Εν τέλει ο Ισπανός αμυντικός των Πρασίνων τη γλύτωσε με την κίτρινη κάρτα, με την παράβαση του να «βγάζει μάτι» ότι ήταν για απευθείας κόκκινη. Μάλιστα στην εξέλιξη του συγκεκριμένου περιστατικού, ο Ρούμπεν Πέρεθ έκανε «κοκορομαχία» στον πεσμένο στο χορτάρι Καμαρά, δίχως να τιμωρηθεί από τον Έλληνα ρέφερι.

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Σούντγκρεν, Ρούμπεν Πέρεθ, Χουανκάρ

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα (91’ Ματίγια), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (46’ Εντιαγέ), Γκάμα, Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντγκβιστ), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίτσιο), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (87΄Μακέντα).

 

 

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς