19.9 C
Athens

Diamond League: Δεύτερη θέση για Στεφανίδη, στην κορυφή η εκπληκτική Σιντόροβα με άλμα στα 5,01μ. (vid)

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε για μια ακόμη φορά ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες και διεκδίκησε μέχρι τέλους έναν σπουδαίο τίτλο.

Η 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέλαβε την δεύτερη θέση στο επί κοντώ στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη με άλμα στα 4,77μ. πίσω από την Αντζέλικα Σιντόροβα που σήμερα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αφού ξεπέρασε τα 5,01 μέτρα. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ μετά τα 4,77μ. έκανε ένα άκυρο άλμα στα 4,84μ., κι έπειτα συνέχισε στα 4,91μ., δεδομένο του ότι η Σιντόροβα είχε υπερβεί με την πρώτη τα 4,84 μέτρα.

Η Ελληνίδα ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,47μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,57 μ. και με την πρώτη τα 4,77 μέτρα. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνίδα έκλεισε μια δύσκολη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τρεις φορές τα 4,80 μ., ήταν τέταρτη στους Ολυμπιακούς και σήμερα δεύτερη στον τελικό του Diamond League.

 

Η αθλήτρια θα επιστρέψει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα κι έπειτα θα ταξιδέψει για την Αμερική, όπου θα διαμείνει τους επόμενους μήνες μέχρι και τους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

Η Σιντόροβα βρέθηκε σήμερα σε εκπληκτική κατάσταση και κατάφερε να κάνει ότι δεν μπόρεσε στο Τόκιο. Η Ρωσίδα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στη σειρά αγώνων και πήρε τη σκυτάλη από την Στεφανίδη, που ήταν η κυρίαρχη στις τέσσερις προηγούμενες.

Παράλληλα κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,01 μ. και κατάφερε να ξεπεράσει για πρώτη φορά στην καριέρα της τα 5,00 μέτρα. Το προηγούμενό ρεκόρ της αθλήτριας ήταν 4,95 μ., ενώ το 5,01 μ. είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και το ρεκόρ διοργάνωσης.

Η Τίνα Σούτειγ κατέλαβε την τρίτη θέση με 4,67 μ., ενώ δεν κατατάχθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης Κέιτ Ναζότ, που έκανε τρία άκυρα στα 4,57 μ., ύψος όπου ξεκίνησε τον αγώνα της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς