23.8 C
Athens

Άρσεναλ – Τσέλσι 0-2: Επέλαση Λουκάκου στο Λονδίνο στην επιστροφή του στους Μπλε! (vid)

Ποιο ντέρμπι; Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έκανε περίπατο απέναντι στους αποδεκατισμένους Κανονιέρηδες στο ντεμπούτο του Βέλγου στράικερ, 10 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία στους Λονδρέζους

Σε περίπατο μετέτρεψε το λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» η Τσέλσι (2-0) και πανηγύρισε το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα, μια εβδομάδα πριν υποδεχθεί τη Λίβερπουλ στο πρώτο μεγάλο τεστ της φετινής σεζόν.

Η Άρσεναλ παρατάχθηκε με συνολικά πέντε βασικές απουσίες (Γκάμπριελ, Μπεγερίν, Τόμας, Γουάιτ, Λακαζέτ) λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού και τα κενά στη μεσοαμυντική γραμμή ήταν εμφανή απέναντι σε μια πιο στρωμένη ομάδα που στο ντεμπούτο του Ρομέλου Λουκάκου έκανε περίπατο.

Ο Βέλγος φορ – για τον οποίο δαπανήθηκαν συνολικά χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι στην επιστροφή του στους Λονδρέζους, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία στους Μπλε, ενώ αυτό ήταν και το παρθενικό του τέρμα!

Στην πρώτη τελική της ομάδας του στο ντέρμπι με την Άρσεναλ με τον ίδιο πρωταγωνιστή, ο Λουκάκου κράτησε με πλάτη την μπάλα και άνοιξε στον Κόβασιτς που με φοβερή μπαλιά στα δεξιά τροφοδότησε τον Τζέιμς, εκείνος γύρισε στη μικρή περιοχή παράλληλα για τον Βέλγο φορ που από κοντά έκανε το 1-0. Εκεί έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Τόμας Τούχελ. Κάτι που έλειπε πολύ την περασμένη σεζόν παρά την απόκτηση του Τίμο Βέρνερ.

 

Ο Ρις Τζέιμς τρυπούσε διαρκώς την αριστερή πλευρά της Άρσεναλ και δεν άργησε και εκείνος να χριστεί σκόρερ και αφού νωρίτερα είχε προειδοποιήσει. Στο 35′ ο Αλόνσο άνοιξε για τον Μάουντ (ο Λουκάκου έκανε προσποίηση), εκείνος έδωσε δεξιά στον Άγγλο μπακ που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

Ο Μικέλ Αρτέτα μάταια προσπαθούσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με την είσοδο του Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος προσπάθησε παρότι ήταν φανερά ανέτοιμος μετά την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό απείλησε (κάπως) τον Μεντί που είχε κυρίως ρόλο… θεατή στο ματς.

Με την είσοδο του Καντέ η Τσέλσι οχυρώθηκε μεσοαμυντικά ακόμα καλύτερα, ενώ στο 78′ ο Λένο σταμάτησε με ενστικτώδη απόκρουση την κεφαλιά του Λουκάκου, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ.

Μάλιστα, ο Γερμανός λίγα λεπτά αργότερα στέρησε και το γκολ στον Χάβερτς που προσπάθησε από δύσκολη γωνία να τον νικήσει και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Σέντρικ, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνι (66′ Ταβάρες), Λοκονγκά, Τζάκα, Πεπέ, Σμιθ-Ρόου, Σάκα (61′ Ομπαμεγιάνγκ), Μαρτινέλι (79′ Μπάλογκαν)

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (72′ Καντέ), Αλόνσο, Μάουντ (82′ Ζιγές), Χάβερτς (90′ Βέρνερ), Λουκάκου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21/8

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 2-0 (18′ Ζότα, 69′ Μανέ)

 

Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 2-0 (45+3′ Ινγκς, 62′ πεν. Ελ Γκάζι)

 

Κρίσταλ Πάλας – Μπρέντφορντ 0-0 

 

Λιντς – Έβερτον 2-2 (41′ Κλιχ, 73′ Ραφίνια / 30′ πεν. Κάλβερτ-Λιούιν, 50′ Γκρέι)

 

Μάντσεστερ Σίτι – Νόριτς 5-0 (7′ αυτ. Κρουλ, 22′ Γκρίλις, 64′ Λαπόρτ, 71′ Στέρλινγκ, 84′ Μαχρέζ)

 

Μπράιτον – Γουότφορντ 2-0 (10′ Ντάφι, 41′ Μοπέ)

 

Κυριακή 22/8

Γουλβς – Τότεναμ 0-1 (9′ πεν. Άλι)

 

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (30′ αυτ. Φρεντ / 55′ Γκρίνγουντ)

 

Άρσεναλ – Τσέλσι 0-2 (15′ Λουκάκου, 35′ Τζέιμς)

 

Δευτέρα 23/8

Γουέστ Χαμ – Λέστερ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς