20.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Σκόραρε, αλλά αποβλήθηκε ο Οτζίτζα Οφόε (video)

Ο Οτζίτζα Οφόε μπορεί να σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Γάνδης, όμως μια απερίσκεπτη ενέργεια του παραλίγο να στοιχίσει τη νίκη στην ομάδα του

Ο Οτζίτζα Οφόε δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο 29χρονος μέσος αποχώρησε πριν λίγες εβδομάδες από τον Ολυμπιακό για λογαριασμό της Γάνδης, έπειτα από ένα αδιάφορο πέρασμα από τα ελληνικά γήπεδα, όπου δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του.

Όμως, ούτε στο Βέλγιο μπορεί να βρει τον εαυτό του και να δείξει το ταλέντο που είχε αναγκάσει τον Ολυμπιακό να ξοδέψει 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει το προηγούμενο καλοκαίρι από την Λέγκια Βαρσοβίας.

Αρχικά, μη προσέχοντας τον εαυτό του στο διάστημα, που έκανε προπονήσεις μόνος του, μέχρι να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό το πλήρωσε ο 29χρονος με τη θλάση στο ντεμπούτο του.

Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής στα τέλη Ιουλίου, στην ήττα με 3-2 από τη Σταντάρ Λιέγης στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος (27/07), έπαθε θλάση η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ της Γάνδης θα τον άφηνε εκτός μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Όμως, ο Οφόε, ακολουθώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα αποθεραπείας που του έβγαλαν οι γιατροί της ομάδας, κατάφερε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μόλις 2 εβδομάδες μετά.

Στον αγώνα με την Μπέβερεν (12/08), για τη δεύτερη αγωνιστική της Jupiler League, ο Οφόε επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, ως αλλαγή στο 66’ της αναμέτρησης, στην εύκολη νίκη της ομάδας του με 4-1.

Στον χθεσινοβραδινό εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Έουπεν, για την τρίτη «στροφή» του πρωταθλήματος, ο Οτζίτζα ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα. Παρά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του μόλις στο 4’, ο Βέλγος μέσος κατάφερε σχεδόν αμέσως να φέρει το ματς στα ίσια, καθώς με πολύ ωραίο δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το παιχνίδι έδειχνε να εξελίσσεται ιδανικά για τη Γάνδη αφού στο 9’ είχε ήδη κατορθώσει να φέρει «τούμπα» το ματς. Όμως, μια ενέργεια του Οφόε άλλαξε πλήρως τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Στο 77’ και ενώ η μπάλα παιζόταν στο χώρο του κέντρου ο Οφόε πάτησε από πίσω τον αντίπαλο του, ο οποίος κινούταν προς το δικό του μισό του γηπέδου. Ο διαιτητής, παρότι δίστασε αρχικά, του έβγαλε την δεύτερη κίτρινη (η πρώτη στο 34’) και τον έστειλε νωρίτερα στα αποδυτήρια. Η κακή αυτή αντίδραση του ποδοσφαιριστή δεν συνιστά έκπληξη, αφού και στον Ολυμπιακό δεν είχε δείξει πως είναι «σκεπτόμενος» παίκτης αλλά λειτουργεί παρορμητικά.

Η απερισκεψία του αυτή έκανε «ροντέο» το ματς και παραλίγο να στοιχίσει τη νίκη από την ομάδα του. Η Έουπεν ισοφάρισε στο 85’ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Λουίς Γκαρσία και πίεσε για την ολική ανατροπή. Ένα πέναλτι όμως στο 92’ της αναμέτρησης έσωσε την «παρτίδα» για την Γάνδη, καθώς ο Βεστράετε το μετέτρεψε σε γκολ γράφοντας το τελικό 2-3.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς