18.8 C
Athens

Τένις: Θρίαμβος και χάλκινο μετάλλιο για τον Καρένιο Μπούστα επί του κουρασμένου Τζόκοβιτς

Χάλκινος Ολυμπιονίκης κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο εξαιρετικός Ισπανός, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα! Σε ένα φοβερό ματς που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες, ο Ισπανός επικράτησε με 2-1 σετ του εξουθενωμένου και νευριασμένου Νόβακ Τζόκοβιτς και πανάξια φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος. Τέταρτη θέση για τον Τζόκοβιτς στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, μετά το «double» σε Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον.

Ματσάρα στο «Ariake Tennis Park». Ο Καρένιο Μπούστα με 2-1 σετ (6-4, 6-7,6-3) υπέταξε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στην πιο σπουδαία στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του.

Ο Μπούστα έπαιξε εξαιρετικό τένις, ήταν αλάνθαστος και ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει τον κορυφαίο τενίστα της φετινής χρονιάς οδηγώντας τον σε λάθη και αδιανόητα ξεσπάσματα, όπως αυτό πάνω στην ρακέτα του στα μέσα του τρίτου σετ.

Ο Ισπανός πρωταθλητής κρατούσε υποδειγματικά τα σερβίς του, έπαιζε γρήγορα και έξυπνα στις γωνίες τρέχοντας τον εξουθενωμένο από τις «γεμάτες» υποχρεώσεις της φετινής σεζόν, Σέρβο και αποχώρησε ως θριαμβευτής από το κορτ, κατακτώντας το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο σε ηλικία 30 ετών!

Ο Σέρβος μπορεί να επέστρεψε στο τάι-μπρέικ του δεύτερου σετ, αλλά (ξ)έμεινε από δυνάμεις και ιδέες στο καθοριστικό τρίτο σετ και ελπίζει στο χάλκινο μέσω του διπλού μικτού αγώνα που ακολουθεί.

Τα highlights:

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του μικρού τελικού:
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς