16.6 C
Athens

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου μιλά στο FWS λίγες ώρες πριν την πρώτη «μάχη» στην Ολυμπιάδα του Τόκιο

Λίγο πριν από τη συμμετοχή της στα 100 μέτρα με εμπόδια, τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/7), η Ελισάβετ Πεσιρίδου μιλά στο FWS για τους στόχους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Μια ζωή γεμάτη εμπόδια. Η ζωή της Ελισάβετ Πεσιρίδου θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αυτόν τίτλο. Εμπόδια που «έθρεψαν» τα όνειρα της και ως ένα σημείο τα έφτασαν ένα βήμα παραπέρα. Για την ακρίβεια, αρκετά βήματα παραπέρα. Τόσα που είναι από μόνα τους ικανά για να καλύψουν την απόσταση Αθήνα-Ρίο-Τόκιο μέσα σε μόλις 5 χρόνια.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια των υψηλών εμποδίων ξεκλέβει λίγο από τον υπερπολύτιμο χρόνο της και μιλά αποκλειστικά στο FWS λίγες μόλις ώρες πριν την πρώτη «μάχη» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, για τον προκριματικό γύρο στα 100 μέτρα με εμπόδια.

Η ίδια στις 04.45 ώρα Ελλάδος, τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/07) θα πατήσει στο ταρτάν, γυρίζοντας πίσω στα πρώτα της βήματα στην Κατερίνη Πιερίας, τότε που η μικρή Ελισάβετ ονειρευόταν τους 5 Ολυμπιακούς κύκλους με μοναδικά της «όπλα» το πείσμα, την αγωνιστικότητα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της.

Τα εμπόδια στο Τόκιο δεν τα λες και λίγα. Ακόμα και για τους σπουδαίους Ολυμπιονίκες είναι ανυπέρβλητα, σε σημείο που οι προκρίσεις και οι συμμετοχές χάνονται για κλάσματα του δευτερολέπτου ή λόγω ενός θετικού μοριακού τεστ κατά του κορωνοϊού. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, όμως, έχει μάθει να ζει με αυτά τα εμπόδια. Για την ακρίβεια να τα υπερπηδά, κάθε φορά που παρουσιάζονται στον δρόμο της. Ποια είναι όμως τα συναισθήματά της λίγες ώρες πριν την πρώτη δοκιμασία στην μεγαλύτερη σκηνή του παγκόσμιου αθλητισμού; Η ίδια δίνει την απάντηση στο FWS.

Ε.Π: «Καλησπέρα από το μαγικό Τόκιο. Τα συναισθήματα μου πριν τον αγώνα είναι κυρίως αυτά της προσμονής. Έχω πολύ ενέργεια και περιμένω πώς και πώς να έρθει η στιγμή για να ριχτώ στην μάχη. Θεωρώ και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, θετική σκέψη πρώτα. Η ανυπομονησία και η όρεξη είναι τεράστια, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια.».

Αύριο τα ξημερώματα θα ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό «δρόμο», ένα μονοπάτι που δεν είναι για όλους, κρύβει τις δικές του δυσκολίες, αλλά άπαξ και μάθεις να περπατάς σε αυτό, δεν θα θέλεις να αποχωρήσεις.

Με λίγα λόγια και για να γίνουμε πιο σαφείς, φανταστείτε έναν δρόμο γεμάτο εμπόδια, τα οποία και καλείσαι να υπερπηδήσεις για να ανακαλύψεις τι κρύβεται απέναντι ή ίσως και τον ίδιο σου τον εαυτό. Ναι, σου γεννάει την περιέργεια, ξυπνώντας κάθε ένστικτο του εγωισμού σου, όμως αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, πάντως, δεν το σκέφτηκε στιγμή. Ρίχτηκε στη «μάχη», σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι, με μόνα της όπλα τη θέληση και την ταχύτητα!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Τόκιο θα μας παρασύρει στον δικό της ρυθμό, με την ελπίδα για την διάκριση να αποτελεί ευχή όλων μας.

Πάντως, η ίδια προς το παρόν φαίνεται να το απολαμβάνει, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από το Τόκιο και την οργάνωση των διοργανωτών.

Ε.Π: «Το ολυμπιακό χωριό είναι σούπερ, οι Ιάπωνες έχουν κάνει τρομερή δουλειά και αυτό φαίνεται σε κάθε σου βήμα στην πόλη του Τόκιο.

Πέρα από την ανυπομονησία για το αγωνιστικό κομμάτι, απολαμβάνω την κάθε στιγμή εδώ και πραγματικά είμαι τρομερά εντυπωσιασμένη από το Τόκιο και την οργάνωση των διοργανωτών. Ό,τι είχα δει σε ταινίες, φωτογραφίες και τα λοιπά, είναι πολύ πιο αληθινά τώρα που τα ζω από κοντά και ξεπερνούν κάθε μου φαντασία. Όλα βαίνουν καλώς, είμαι έτοιμη για τη στιγμή μου».

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα ανοίξει το πρόγραμμα για την ελληνική ομάδα του στίβου στο αγώνισμα των 100μ. με εμπόδια σε λίγες ώρες από τώρα και ευχή όλων μας, σε αυτή την δεύτερη Ολυμπιάδα της ζωής της μετά του Ρίο το 2016, είναι να πάρει το εισιτήριο αρχικά για τα ημιτελικά και εν συνεχεία για τον τελικό. Αλλά ακόμα κι αν δεν έρθει η πρόκριση, να είστε βέβαιοι ότι θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Όπως τότε, στην Κατερίνη, στα πρώτα της βήματα στον χώρο…

Καλή επιτυχία Ελισάβετ!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς