17.9 C
Athens

Τένις: Ψυχωμένη προσπάθεια αλλά άδοξος αποκλεισμός από τον Ουμπέρ για τον Τσιτσιπά

Έπεσε, σηκώθηκε, αλλά εν τέλει αποκλείστηκε ο Στέφανος. Κόντρα σε ατυχίες, τραυματισμούς και κούραση ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γάλλου Ουμπέρ και μετά τη Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε κι αυτός το Ολυμπιακό τουρνουά στο Τόκιο

Πόσο κρίμα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φάνηκε να γυρίζει το γόνατο του σε μία στιγμή ατυχίας στο τέλος του δεύτερου σετ και παρά την ψυχωμένη προσπάθειά του να επιστρέψει διατηρώντας την ψυχολογία και τον ρυθμό του, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και γνώρισε άδοξο αποκλεισμό από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ και την «8άδα» του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

Ο Στέφανος κέρδισε με άνεση και μόλις σε 37 λεπτά το πρώτο σετ με 6-2, ωστόσο ο Ουμπέρ επέστρεψε στο δεύτερο και με ψυχωμένη προσπάθεια και μερικά πολύ ποιοτικά χτυπήματα γύρισε το ματς, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις συγκυρίες του αγώνα και την ατυχία του Έλληνα πρωταθλητή στο τέλος του κρίσιμου δεύτερου σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έπεσε, σηκώθηκε όμως εν τέλει αποκλείστηκε, καθώς απέναντί του βρισκόταν ένας αντίπαλος που είχε «διαβάσει» σωστά το παιχνίδι και βρήκε την ενέργεια έπειτα από ένα κακό δικό του πρώτο σετ να ανατρέψει τα προγνωστικά και να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά.

Περί του Ούγκο Ουμπέρ ο λόγος, ο οποίος ανταπεξήλθε πλήρως της πίεσης του Τσιτσιπά και πήρε το πολύτιμο εισιτήριο για την οχτάδα, αφήνοντας τον Στέφανο «βυθισμένο» στην ατυχία του. Ο Στέφανος δεν τα παράτησε παρά το 7-6 στο τάι-μπρέικ και τη στιγμή του τραυματισμού του, που στην αρχή έμοιαζε να είναι σοβαρός. Πάλεψε μέχρι τέλους αλλά το τελικό 6-2 στα games του τρίτου και τελευταίου σετ τον άφησε εκτός συνέχειας του Ολυμπιακού ονείρου.

Πλέον μένει να δούμε αν το ταξίδι του συνεχιστεί παρέα με την Μαρία Σάκκαρη (επίσης έμεινε εκτός οχτάδας λόγω της χθεσινής ήττας από τη Σβιτόλινα) στο μεικτό διπλό, με το πρώτο τους παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για σήμερα (11:30).

Τα σετ: 6-2, 7-6, 6-2.

Δείτε και άλλες στιγμές του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς