16.6 C
Athens

Ο Ρόμπεν ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της σπουδαίας ποδοσφαιρικής του καριέρας!

Τίτλους τέλους για… δεύτερη φορά στην σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε ο Άριεν Ρόμπεν.

Ο τρομερός και «αιώνια έφηβος» Ολλανδός αποφάσισε να «ακούσει» το σώμα του και αυτή τη φορά το φινάλε είναι οριστικό. Ο Ρόμπεν, που πέρυσι τον Ιούνιο επέστρεψε από την πρώτη απόσυρση του για χάρη της αγαπημένης του Γκρόνιγκεν, μέσω μίας ανάρτησης στα social media γνωστοποίησε ότι ήρθε η ώρα για τον ίδιο να πει το οριστικό αντίο στην στρογγυλή θεά, μετά από 18 χρόνια γεμάτα γκολ, επιτυχίες και αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας.

Όλοι γνωρίζουμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα κάθε φορά που ο θρυλικός Ολλανδός συνέκλινε προς την μεγάλη περιοχή. Λίγος χώρος, ένα ασύγκριτο φάλτσο και η μπάλα στο παραθυράκι Το έκανε να φαίνεται τόσο απλό, όμως αλήθεια υπήρχαν στιγμές που απορούσες πού την κρύβει τόση τέχνη.

Άριεν Ρόμπεν σε ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισε με τη μπάλα στα πόδια. Ήσουν ένας αληθινός «στρατιώτης» των γηπέδων.

Ενδεικτικά: αξέχαστες πορείες με τις Αϊντχόφεν, Τσέλσι, Ρεάλ και Μπάγερν, αλλά και την εθνική Ολλανδίας με την οποία είχε 96 συμμετοχές και 37 γκολ φτάνοντας μέχρι και τον τελικό του Μουντιάλ του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα Γερμανίας, 2 Αγγλίας και ένα Champions League με το δικό του «χρυσό» γκολ απέναντι στην Ντόρτμουντ τον Μάιο του 2013.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του έγραψε χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου,

Αποφάσισα να σταματήσω την ενεργή ποδοσφαιρική μου καριέρα. Μια πολύ δύσκολη επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για όλη τη συγκινητική υποστήριξη!

Με εκτίμηση, Άριεν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς