12.5 C
Athens

Το «φάντασμα» του Μπρούνο Φερνάντες στο φετινό Euro

Στη Γιουνάιτεντ τα κάνει όλα σωστά. Ούτως ή άλλως οι περσινοί αριθμοί του στην Premier επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τον καλύτερο επιτελικό μέσο του Νησιού. Σε τέτοιο επίπεδο που αναρωτιόσουν που κρύβει τόσες δυνάμεις.

Στο Euro, ο Μπρούνο Φερνάντες, έβγαλε κάτι εντελώς διαφορετικό στο χορτάρι. Για την ακρίβεια, δεν έβγαλε τίποτα!

Ο άσος των «Κόκκινων Διαβόλων» παρουσιάστηκε αγνώριστος στα φετινά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κάνοντας άνω κάτω τα τακτικά πλάνα του Σάντος, που είχε χτίσει πάνω του ολόκληρο το μεσοεπιθετικό παιχνίδι των Πορτογάλων. Ο Φερνάντες όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά δημιούργησε τις λιγότερες τελικές από κάθε άλλον παίκτη στη θέση του -σε όλο το τουρνουά-

Ως εκ τούτου ο άξονας των Πορτογάλων ήταν άδειος και το «φάντασμα» του Μπρούνο περισσότερο εμπόδιζε παρά διευκόλυνε την ανασταλτική λειτουργεία της Πορτογαλίας.

Από έναν παίκτη που στο αγαπημένο 4-2-3-1 της φετινής United ξεκινούσε ως δεκάρι, κάπου στη μέση τον έβλεπες στο «8» και πριν προλάβεις να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του είχε μεταφερθεί στα άκρα.

Εν ολίγοις, κάθε φορά που η μπάλα πάει στον άξονα, ο Bruno στο 80% των περιπτώσεων είναι αυτός που θα την υποδεχθεί και με τις έξυπνες κινήσεις του στο χώρο θα τραβήξει πάντα πάνω του έναν ή δύο αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας δημιουργώντας χώρους για την λοιπή τριάδα (Rashford, Martial, Cavani) της κόκκινης επίθεσης.

 

Στην Πορτογαλία και στα ματς του Euro κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε ποτέ. Και αρκεί να παραθέσουμε τα παρακάτω απελπιστικά -για την ποιότητα του Φερνάντες- στατιστικά ώστε να καταλάβετε το γιατί.

Ο (απογοητευτικός) απολογισμός του Μπρούνο Φερνάντες στο Euro 2020:

205 λεπτά συμμετοχής

7.8 χλμ / μ.ο. (λιγότερα από κάθε άλλο χαφ της Πορτογαλίας)

4 σουτ στο σύνολο

Μόλις 1 στην εστία (απέναντι στην Ουγγαρία)

0/3 ανακτήσεις μπάλας

6/17 κερδισμένες μονομαχίες

0 γκολ

0 ασίστ

Όλα στο μηδέν για έναν παίκτη που έμαθε να τα κάνει στο 10. Τι πήγε λάθος Μπρούνο;

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς