19.9 C
Athens

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Πέρεθ μίλησε για όλους και για όλα

Μετά από αρκετό καιρό ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, παραχώρησε συνέντευξη κατά την οποία αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγον ζητήματα της «Βασίλισσας».

Από τον Σέρχιο Ράμος και τον Βαράν, μέχρι τον Μαρσέλο και τον Ζιντάν ο Πέρεθ δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι Εμπαπέ και Χάαλαντ βρίσκονται αμφότεροι στη μεταγραφική λίστα των «Λος Μπλάνκος», ωστόσο οι περιπτώσεις τους παραμένουν αμφίρροπες.

Βέβαια δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το κεφάλαιο της «δικής του» European Super League, αναφέροντας ότι «η ESL δεν έχει τελειώσει, γιατί να μας διοικεί η UEFA;», ρίχνοντας ξανά τα βέλη του κατά του προέδρου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Αρχικά, ο Πέρεθ δήλωσε για τον Ζιντάν στο “El Transistor”: «Το μεγάλο όνειρο του Ζιντάν είναι η Εθνική Γαλλίας. Εύχομαι να το εκπληρώσει, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει. Ακόμα τον αγαπάω και αν θέλει να επιστρέψει στη Ρεάλ μια μέρα, θα είναι ακόμα το σπίτι του. Αν ήταν στο χέρι μου θα ήταν ακόμα προπονητής της Ρεάλ».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε και στον Σέρχιο Ράμος: «Ο Ράμος θα επιστρέψει στη Ρεάλ, σε άλλο πόστο. Του προσφέραμε ένα συμβόλαιο, του δώσαμε τελική ημερομηνία και δεν απάντησε. Τον αγαπώ σαν γιο μου. Εγώ τον έφερα στη Ρεάλ και το αντίο ήταν μία δύσκολη μέρα για μένα».

Όσον αφορά στους Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ δήλωσε: «Ο Εμπαπέ είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Οι φίλαθλοι μας τον θέλουν στην ομάδα αλλά δε θα μιλήσω για έναν παίκτη που δεν είναι στη Ρέαλ, είναι ασέβεια. Το ίδιο ισχύει και για τον Έρλινγκ Χάαλαντ».

Επίσης, αναφέρθηκε στο μέλλον του Μαρσέλο, για τον οποίο ξεκαθάρισε: «Θα μείνει στην ομάδα και θα είναι ο αρχηγός της Ρεάλ. Δεν είχαμε ποτέ πρόθεση να τον πουλήσουμε».

Για το θέμα της ESL είπε: «Η ESL δεν έχει καμία σχέση με φτωχούς και πλούσιους. Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι δίκαιο; Τι σημαίνει δίκαιο. Οι ομάδες δεν είναι ίσες, ας ήμαστε ρεαλιστές. Η ESL δεν είναι μία κλειστή Λίγκα, είναι ανοιχτή. Γιατί πρέπει να μας διοικεί η UEFA; Σε τι αποτύχαμε ως ESL; Συνεχίζουμε την δουλειά. Οι φίλαθλοι διοικούν το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και κάναμε μία Λίγκα με τις 12 ομάδες που έχουν τους περισσότερους φιλάθλους.

Δεν έχουν μείνει μόνο τρεις ομάδες, αυτό είναι ψέμα. Είναι μία δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε 12 ομάδες. Η ESL συνεχίζει, κανείς δεν μπορεί να φύγει, η UEFA μας απείλησε και οι… φτωχοί Άγγλοι έφυγαν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας λέει στην UEFA πως η European Super League δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Γιατί δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά; Υπάρχουν παιχνίδια που δεν είναι εμπορικά. Δείτε την προσέλευση των φιλάθλων και πόσοι τα παρακολουθούν, όπως το El Clasico, το οποίο βλέπουν εκατομμύρια».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Αυτοί οι άνθρωποι στην UEFA, δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους, ακόμα και αν το ποδόσφαιρο πεθαίνει. Δεν έχω μιλήσει με τον Τσέφεριν, το ποδόσφαιρο έχασε 8 δις και αυτός έδωσε αύξηση στον εαυτό του. Σε ποια χώρα ζούμε; Προσπάθησε να μας διώξει από το Champions League και τα δικαστήρια είπαν πως είναι παράνομο. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει. Οι αγγλικές ομάδες ένιωσαν πίεση και υπέγραψαν κάτι που δεν επιτρέπεται να υπογράψουν».

Τέλος, μίλησε και για τον Βαράν: «Δεν έχουμε καμία πρόταση για να πουλήσουμε τον Βαράν. Είναι στο Euro και θα δούμε τι θα γίνει. Αν θέλει να φύγει, ας μας το πει».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς