12.5 C
Athens

Ο Γκορέτσκα σχημάτισε την «καρδούλα» στους Ούγγρους για να σταθεί υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (pic)

Ο Λεόν Γκορέτσκα σκόραρε το γκολ με το οποίο οι Γερμανοί έμειναν «ζωντανοί» στη διοργάνωση και έτρεξε να σχηματίσει μία καρδούλα με αποδέκτες τους Ούγγρους φιλάθλους, που με τόση μανία τάχθηκαν κατά των μηνυμάτων υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Για όσους απόρησαν σχετικά με τον χθεσινό πανηγυρισμό του Γκορέτσκα, όχι ο άσος της Μπάγερν δεν θυμήθηκε την παλιά μόδα με τις «καρδούλες» και τις «πιπίλες», αλλά θέλησε να περάσει ένα διαφορετικό μήνυμα αγάπης, μπροστά στους περίπου 3.000 Ούγγρους φίλαθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Αλιάντς Αρίνα.

Θυμίζουμε τον ντόρο που είχε προκληθεί μετά την απόφαση της UEFA να μην επιτρέψει στους Γερμανούς τον χρωματισμό της αρένας του Μονάχου στα χρώματα του ουράνιου τόξου, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους. Οι Ούγγροι τάσσονται και βάσει νόμου πλέον κατά των γάμων για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, κάτι που σίγουρα δεν επηρεάζει το ποδόσφαιρο, αλλά όσο ο κόσμος σου δίνει προσοχή, τόσο εσύ μπορείς να τη μετατρέψεις σε δύναμη για να φέρεις την αλλαγή, το ευχάριστο μήνυμα, τη διαφορετικότητα.

Αυτό έπραξε και ο Γκορέτσκα που «σκότωσε» τα όνειρα των Ούγγρων, αλλά τις καρδούλες του τις έστειλε…

«Μοίρασε αγάπη! Ναι, το Γουέμπλεϊ μας καλεί», ήταν το μήνυμα του μέσου των «Πάντσερ» λίγο μετά τη χθεσινή «χρυσή» ισοπαλία της ομάδας του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς