16.8 C
Athens

Σπουδαίος Μανέ: Δώρισε 450.000 λίρες για να χτιστεί νοσοκομείο στην πατρίδα του!

Χωρίς αμφιβολία μιλάμε για έναν παίκτη που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Πασάρει, ντριπλάρει, σουτάρει, τρέχει και για τον συμπαίκτη του. Ένας πραγματικός εργάτης των αγωνιστικών χώρων! Ένας ποδοσφαιριστής που χαίρεσαι να βλέπεις κάθε κίνηση του εντός και εκτός γηπέδων.

Δεν είναι μόνο τα 16 γκολ και οι 9 ασίστ που μοίρασε την περσινή χρονιά με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Είναι, κυρίως, η ταπεινοφροσύνη του μπροστά σε όλα αυτά τα επιτεύγματα. Είναι η σκληρή δουλειά που τον ανέδειξε, η πίστη του που τον έφτασε από τις φτωχές γειτονιές στην πατρίδα του, την Σενεγάλη, μέχρι τις πιο λαμπερές ποδοσφαιρικές σκηνές του πλανήτη!

Ωστόσο όλα έρχονται δεύτερα μπροστά στο τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο σε μικρά χωριά της Αφρικής, την ελπίδα που μοιράζει σε χιλιάδες παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και δεν έχουν ούτε παπούτσια να φορέσουν. Μέσα από την δική του ιστορία όλα αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στη φτώχεια αντλούν δύναμη και αρχίζουν να πιστεύουν στο όνειρο!

Στο σήμερα, για ακόμη μια φορά δεν ξέχασε τη γενέτειρα του και πρόσφερε το τεράστιο ποσό των 450.000 λιρών ώστε να χτιστεί ένα νοσοκομείο, στην πόλη που γεννήθηκε, την περιοχή Μπάμπαλι της Σενεγάλης.

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο άσος της Λίβερπουλ έχει βοηθήσει στην ανέγερση σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στην δημιουργία ενός σουπερμάρκετ που έχει πάρει το όνομά του. Του βγάζουμε το καπέλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς