18.1 C
Athens

Φινλανδία – Βέλγιο 0-2: Η ασταμάτητη παρέα του Λουκάκου σκόρπισε τις ελπίδες πρόκρισης των Φινλανδών

Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε ξανά, έφτασε τα 63 τέρματα με τη φανέλα του Βελγίου και σε… συνεργασία με τον άτυχο Χράντετσκι έστειλε τους Φινλανδούς σπίτι τους, μετά την επική πρόκριση των Δανών που «σκόρπισαν» στους 4 ανέμους τους Ρώσους.

Το Βέλγιο θα βρίσκεται στους «16». Μετά το απόλυτο (3/3) στον δεύτερο όμιλο η ομάδα του Μαρτίνεθ προκρίθηκε με στυλ στην επόμενη φάση του Euro τη στιγμή που οι μαχητικοί Φινλανδοί, στην πρώτη τους παρουσία στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, φεύγουν απογοητευμένοι από την Αγία Πετρούπολη.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε και με τις καλύτερες προδιαγραφές. Χρειάστηκε να περιμένουμε 25 λεπτά για να δούμε την πρώτη ουσιαστική απειλή, όταν ο Ντε Μπρόινε πάτησε περιοχή αλλά το γύρισμα του πέρασε ανεκμετάλλευτο. Οι συντηρητικοί Φινλανδοί δεν ρίσκαραν ποτέ στο πρώτο ημίχρονο, είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο πώς να κρατήσουν το «0» στην άμυνα και μετά το 35′ χρειάστηκε να ιδρώσουν αρκετά ώστε να το πετύχουν.

Εν τέλει μετά από απανωτές απειλές με Λουκάκου, Ντοκού και Αζάρ οι Βέλγοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα χάρη στην ευγενική χορηγία του Χράντετσκι που δίχως να το θέλει είδε τη μπάλα να φεύγει με δύναμη από το δικό του χέρι, μετά την κεφαλιά του Βερμάιλεν στο δοκάρι, και να καταλήγει στο βάθος της φινλανδικής εστίας. 0-1 και ψυχρολουσία για την ομάδα του Κάνερβα που μέχρι το 74′ κρατούσε την υπόθεση πρόκριση στα χέρια της.

Το 0-1 με αυτογκόλ του Χράντετσκι

Από εκείνη τη στιγμή και μετά και με βάση την αρνητική εξέλιξη για τους ίδιους στο άλλο ματς του ομίλου, οι Φινλανδοί έπαιζαν χωρίς καθαρό μυαλό, πέρα από ένα άστοχο σουτ του Πούκι και μία ενέργεια του Λουντ δεν κατάφεραν να απειλήσουν με ουσία την εστία του Κουρτουά και έμειναν με το «θέλω».
Ωστόσο το ματς θα τέλειωνε μόνο όταν σκόραρε ο Λουκάκου. Ο άσος της Ίντερ, αφού είδε την πρώτη του εκτέλεση να ακυρώνεται για εκατοστά από το VAR, πήρε ξανά το όπλο του στο 81′, πετυχαίνοντας με πολύ όμορφο σουτ το τρίτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση. Το βραβείο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά αρχίζει και συνηθίζει την αίσθηση των δικών του χεριών. Ασταμάτητος.
Το 0-2 του Λουκάκου:
Oι «Κόκκινοι Διάβολοι» προκρίθηκαν πανηγυρικά στα νοκ-άουτ και πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους (πιθανότατα την Ελβετία που επίσης εξασφάλισε την πρόκριση ως καλύτερη τρίτη του Α’ ομίλου) στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με φόντο το… Γουέμπλεϊ!
Φινλανδία – Βέλγιο 0-2
Γήπεδο: St. Petesburg
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (ΓΕΡ)
Σκόρερ: Χράντετσκι (αυτογκ), Λουκάκου

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (70′ Άλχο), Λουντ, Σπαρβ (59′ Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70′ Κάουκο), Πούκι.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Τροσάρ (76′ Μενιέ) – Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν – Σαντλί, Ντε Μπράινε, Βιτσέλ, Ντοκού (76′ Μπατσουαγί), Λουκακού (84′ Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα

Φινλανδία – Βέλγιο 0-2

Ρωσία – Δανία 1-4

Η τελική βαθμολογία

1. Βέλγιο 9 (5-1)

2. Δανία 3 (5-4)

3. Φινλανδία 3 (1-3)

4. Ρωσία 3 (2-7)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς