17.8 C
Athens

Έγραψε ιστορία ο Λεβαντόφσκι: Έγινε ο πρώτος Πολωνός που βρίσκει δίχτυα σε 3 συνεχόμενα Euro

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αφού έφαγε το «κράξιμο» για την αγωνιστική του ανυπαρξία στο πρώτο ματς των ομίλων απέναντι στη Σλοβακία, έκλεισε τα στόματα των επικριτών του με την άψογη κεφαλιά ισοφάρισης απέναντι στους Ισπανούς, στο ματς που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο για την πορεία της Πολωνίας στο φετινό Euro.

Ο άσος και αρχισκόρερ της Μπάγερν Μονάχου είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Με κάποιο παράδοξο τρόπο, έχει μάθει να αποδίδει καλύτερα σε καταστάσεις πίεσης, κάθε φορά που η ομάδα του τον έχει πραγματικά ανάγκη. Και στη νύχτα που θύμισε κάτι από τον καλό του εαυτό στην Καρτούχα της Σεβίλλης, έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους Πολωνούς, σπάζοντας παράλληλα ένα ακόμη ρεκόρ μέσα στη χρονιά.

Αφού, σε συλλογικό επίπεδο, κατάφερε να ξεπεράσει τον Γκερτ Μίλερ με τα περισσότερα τέρματα σε μία χρονιά στην Bundesliga (41), είπε να γράψει μία ανάλογη σελίδα ιστορίας και στο EURO 2020 με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

Συγκεκριμένα ο «Λέβα» χάρη στο χθεσινό του τέρμα έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 3 συνεχόμενα Euro για τους Πολωνούς (2012, 2016, 2020).

Το 2012 είχε βρει δίχτυα στην ισοπαλία της Ελλάδας με την Πολωνία (1-1) στην τότε πρεμιέρα της διοργάνωσης, το 2016 απέναντι στους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλους και χθες κόντρα στην ανανεωμένη αλλά και αρκετά προβλέψιμη Ισπανία του Λουίς Ενρίκε. Ασταμάτητος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς