18.3 C
Athens

Αργεντινή – Ουρουγουάη 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης με μαγική μπαλιά Μέσι

H Aργεντινή ήθελε μόνο νίκη στο λατινοαμερικάνικο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής του Κόπα Αμέρικα απέναντι στην Ουρουγουάη, μετά και την ισοπαλία κόντρα στη Χιλή στην πρεμιέρα, και κατάφερε να την πάρει χάρη σε μία τρομερή ενέργεια του μεγάλου της ηγέτη.

Ο capitano Λίο Μέσι έδωσε «στρωμένο» γκολ στον Γκίντο Ροντρίγκες που με το κεφάλι δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 μόλις στο 12′, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι Ουρουγουανοί πέρα από ένα πέναλτι που ζητάνε πάνω στον Καβάνι δεν κατάφεραν να βγάλουν τη ποιότητα τους στο χορτάρι και αναλώθηκαν στο σκληρό παιχνίδι και τις… 5 κίτρινες κάρτες.

Από την άλλη η ομάδα του Σκαλόνι ήταν κυνική αλλά εν τέλει αποτελεσματική και πλέον κρατά στα χέρια της αυτό που φάνταζε ως αυτονόητος στόχος πριν την αρχή του τουρνουά: την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόπα Αμέρικα.

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Χιλή επικράτησε δύσκολα επίσης με 1-0 της Βολιβίας χάρη σε εκτέλεση του Μπρέρετον στο 10′ και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου με την «Αλμπισελέστε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς