16.4 C
Athens

Φινλανδία – Ρωσία 0-1: Η «ζωγραφιά» του Μίραντσουκ κράτησε ζωντανούς τους Ρώσους

Η τρομερή έμπνευση του Μίραντσουκ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έκρινε την αναμέτρηση στην Αγία Πετρούπολη, βάζοντας φωτιά στα σενάρια πρόκρισης του δευτέρου ομίλου στο Euro

Στην πρεμιέρα της δεύτερης αγωνιστικής του Eurο, η Ρωσία κράτησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης χάρη σε μία εξαιρετική έμπνευση του Μίραντσουκ, αφήνοντας τους Φινλανδούς με το άγχος της τελευταίας αγωνιστικής, όπου θα διεκδικήσουν μία ιστορική πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο.

Ο αγώνας

Οι Φινλανδοί ξεκίνησαν το ματς με ιδανικό τρόπο και πρωταγωνιστή ξανά τον Πογιάνπαλο, ο οποίος μόλις στο 2ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με άψογη κεφαλιά, ωστόσο το VAR ορθά του στέρησε το δικαίωμα να πανηγυρίσει δίνοντας ώθηση στους γηπεδούχους Ρώσους, που στη συνέχεια κυριάρχησαν.

Στο ηλιόλουστο σκηνικό της Αγίας Πετρούπολης, οι Ρώσοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο να ιδρώσουν τη φανέλα από τους πανηγυρισμούς, αλλά σε πρώτη φάση ο Οζντόεφ έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια όντας αμαρκάριστος εντός της μικρής περιοχής και στη δεύτερη ο Ούρονεν πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Καραβάεφ, ο όποιος στην εξέλιξη της φάσης άθελά του βρήκε με τις τάπες το κεφάλι του πεσμένου Φινλανδού.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό, ένταση στα μαρκαρίσματα και αρκετά αμυντικά κενά στο τελευταίο μισό των δύο ομάδων. Οι Φινλανδοί πλησίαζαν αλλά κάπου το έχαναν στην τελική προσπάθεια, όσο οι Ρώσοι τα έβαζαν με την τύχη τους στο πρώτο ματς που δημιούργησαν, μέσα σε ένα ημίχρονο, πάνω από 5 τελικές σε αγώνα ομίλων του Euro.

Τελικά, τη λύση έδωσε ο άσος της Λοκομοτίβ Μόσχας Αντόν Μίραντσουκ που με άψογο πλασέ στην απέναντι γωνία του Χράντεσκι άνοιξε το σκορ για τη Ρωσία, 2 λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

To 1-0 του Μίραντσουκ:

Η παρέα του Πούκι, γνωρίζοντας ότι στη τελευταία αγωνιστική θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο, μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος, όμως πέρα από την προϋπόθεση για τετ α τετ του άσου της Νόριτς στο 51’, όταν και τον σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο Ντιφέεφ, δεν έφτασε ποτέ ξανά με αξιώσεις κοντά στο 1-1 και θα χρειαστεί να υπερβεί τις δυνατότητες της την τελευταία αγωνιστική, ώστε να ελπίζει σε πρόκριση έστω από την τρίτη προνομιούχο θέση.

Απεναντίας οι Ρώσοι έφτασαν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά Ζεμαλετίνοφ και Κουζάεφ έπεσαν πάνω στο «τείχος» του Χραντέσκι, ο οποίος στη φάση του γκολ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όμως σε γενικά πλαίσια ήταν ανίκητος.

Η Ρωσία ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Δανία την τελευταία αγωνιστική στην Αγία Πετρούπολη, με σκοπό να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» τουρνουά.

Φινλανδία – Ρωσία: 0-1

Γήπεδο: St. Petersburg

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μ. Κανέρβα): Χραντέτσκι, Τοΐβιο (85΄Γιένσεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ράϊταλα (75΄Σοϊρί), Λουντ, Σούλερ (67΄Κάουκο), Καμαρά, Ούρονεν, Πούκι (75΄Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.

ΡΩΣΙΑ (Στ. Τσερτσέσοβ): Σαφόνοφ, Φερνάντες (25΄Καραβάεφ), Ντιβέεφ, Ντζικίγια, Κουζιάεφ, Ζόμπνιν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61΄Ζεμαλέτνιντοφ), Μίραντσουκ (85΄Μούχιν), Τζιούμπα (85΄Σομπόλεφ), Γκολοβίν.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

1) Βέλγιο 3 (3-0) – 1 ματς

2) Φινλανδία 3 (1-1) – 2 ματς

3) Ρωσία 3 (1-3) – 2 ματς

4) Δανία 0 (0-1) – 1 ματς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς