23.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Τεστ νοοτροπίας και χαρακτήρα κόντρα στη Λουκέρνη

Ο απεσταλμένος του FWS.GR και του Cosmote TV, Δημήτρης Σπηλιόπουλος, στέλνει από την παραμυθένια Λουκέρνη όλο το αγωνιστικό και μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού

Το κείμενο αυτό γράφεται από την παραμυθένια Λουκέρνη, εδώ όπου σε λίγες ώρες αναμένεται να σφραγίσει ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα το διακύβευμα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η πρόκριση, ωστόσο οι απαιτήσεις μόνο λίγες δεν είναι από την ομάδα.

Το ματς στην Λουκέρνη αποτελεί, πρώτα από όλα, για τον Μαρτίνς ένα καλό τεστ νοοτροπίας και χαρακτήρα. Θέλει να δει από τους παίκτες του την ίδια διάθεση που έδειξαν πριν μία εβδομάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ειδικά σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να βλέπει τους παίκτες του να… σκίζονται για μια θέση στην ενδεκάδα. Όπως είπε και ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου τα κίνητρα είναι πολλά και κανένας δεν έχει το περιθώριο να μην αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την ρεβάνς με τους Ελβετούς.

Από κει και πέρα στην εξίσωση μπαίνει και μία νέα παράμετρος που δεν γνωρίζαμε μέχρι χτες και αυτή είναι η άθλια κατάσταση που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του κατά τα αλλά συμπαθέστατου γηπέδου της Λουκέρνης. Όσοι παίξουν το βράδυ της Πέμπτης χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην τραυματιστούν καθώς τα σημαντικά είναι μπροστά.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σημερινή τελευταία προπόνηση των Πειραιωτών πραγματοποιήθηκε σε ένα βοηθητικό γήπεδο της Λουκέρνης λίγα μέτρα δίπλα από εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, ώστε να μην επιβαρυνθεί επιπλέον.

Μόλις σε μία εβδομάδα οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν με αντίπαλο ή την Μπέρνλι ή την Μπασακσεχίρ και δεν είναι ώρα για απώλειες. Παρεμπιπτόντως, όπως και στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα έχει δικά του μάτια για να παρακολουθούν το άλλο ζευγάρι.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα και αφού δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο στην σημερινή προπόνηση, ο Μαρτίνς θα ξεκινήσει ακριβώς με τους ίδιους 11 που ξεκίνησε και στο Φάληρο πριν μια εβδομάδα. Ο Γιαννιώτης στην εστία. Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα και Τσιμίκας στην άμυνα. Μπουχαλάκης και Καμαρά θα είναι οι κεντρικοί χαφ, μπροστά τους η τριάδα με Λάζαρο, Φορτούνη και Ποντένσε, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Γκερέρο.

Σας λέγαμε χτες για την κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα και σήμερα φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Ουντινέζε για την απόκτηση του Γκιγιέρμε. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Βραζιλιάνος μέσος θα βρίσκεται στην Ελλάδα ως την Παρασκευή για τα διαδικαστικά της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Για να πάρει σειρά και ο επιθετικός…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς