18 C
Athens

Ο Έμερι ξεπέρασε τον Τραπατόνι και έγραψε ιστορία στα Κύπελλα UEFA!

Κάθε φορά που (ισπανική) ομάδα του Έμερι προκρίνεται σε τελικό του Europa League, ο αντίπαλος θα πρέπει να ζήσει με το σενάριο ότι το Κύπελλο δεν θα καταλήξει στα χέρια του.

Ο απόλυτος άρχοντας του Europa – Έμερι League, όπως από σήμερα θα έπρεπε να μετονομαστεί αν είχαν χιούμορ εκεί στην UEFA, κατόρθωσε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο τα προηγούμενα χρόνια. Έγινε ο μόνος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά 4 φορές το τρόπαιο και μάλιστα μόλις με δύο ομάδες (Σεβίλλη 3 συνεχόμενα και Βιγιαρεάλ φέτος), αφήνοντας πίσω του τον επίσης σπουδαίο Τζιοβάνι Τραπατόνι, που έχει 3.

Μετά την σφαλιάρα στην Λίβερπουλ με τη Σεβίλλη το 2016, φέτος πήρε την «μικρούλα» Βιγιαρεάλ από το χέρι και την οδήγησε στο πρώτο της ever τρόπαιο κόντρα στα εκατομμύρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον απλά μετρά ρεκόρ και παίρνει το κύπελλο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της UEFA σπίτι του, ώστε να μη χρειάζονται οι απονομές και τα σχετικά για τα επόμενα χρόνια.

Συνοπτικά: 3 κατακτήσεις με Σεβίλλη (2013-14, 2014-15, 2015-16) και η χθεσινή ιστορική νίκη στα πέναλτι με την Βιγιαρεάλ τον κατατάσσουν ψηλότερα από όλους, σε μία κορυφή που δύσκολα θα πλησιαστεί από κάποιον άλλον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς