18 C
Athens

Ολυμπιακός: Η Τσέλσι και οι 5 βατοί αντίπαλοι στον α’ προκριματικό για τα αστέρια

H Τσέλσι μπορεί να χαρίσει έναν προκριματικό γύρο και μερικές παραπάνω εβδομάδες προετοιμασίας στον Ολυμπιακό, αρκεί να εξασφαλίσει την τετράδα στην Αγγλία ή να ηττηθεί από τη Σίτι στον τελικό του Champions League

Η Λίβερπουλ ξύπνησε -έστω και αργά- στην Premier League, αξιώνει με βάσιμες ελπίδες ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League και μπορεί να βάλει σε καλοκαιρινούς μπελάδες τον… Ολυμπιακό!

Οι Ερυθρόλευκοι, ως πρωταθλητές Ελλάδας, και με βάση την εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία της χώρας μας στη λίστα της UEFA είναι να ξεκινήσουν από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ωστόσο, τα δεδομένα που προέκυψαν από το φετινό Champions League και τον αγγλικό «εμφύλιο» ανάμεσα σε Σίτι και Τσέλσι στον τελικό, δίνει την ελπίδα στην ομάδα του Μαρτίνς ότι η καλοκαιρινή προετοιμασία δεν θα πάει πίσω και ο δρόμος προς το Champions League θα ανοίξει κατά ένα μονοπάτι.

Τι εννοούμε με αυτό; Η κατάσταση πάνω κάτω γνωστή. Οι Πειραιώτες θέλουν νικήτρια τη Σίτι του Γκουαρδιόλα στον μεγάλο τελικό των αστεριών, ώστε η Τσέλσι να μην εξασφαλίσει το εισιτήριο για το επόμενο Champions League από την ίδια τη διοργάνωση, αλλά από την πρώτη τετράδα της Premier.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα πράγματα στην Αγγλία, αναφορικά με τη «μάχη» για το εισιτήριο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν ως εξής:

3η θέση: Λέστερ: 66 βαθμούς
4η θέση: Τσέλσι: 64 βαθμούς
5η θέση Λίβερπουλ: 60 βαθμούς

Λίβερπουλ: 3 εναπομείναντα παιχνίδια

Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ
Μπέρνλι – Λίβερπουλ
Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας

Τσέλσι: 2 εναπομείναντα παιχνίδια

Τσέλσι vs Λέστερ
Άστον Βίλα – Τσέλσι

Λέστερ: 2 εναπομείναντα παιχνίδια

Τσέλσι – Λέστερ
Λέστερ – Τότεναμ

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το πρόγραμμα των Reds είναι θεωρητικά πιο βατό και τα πάντα μπορούν να κριθούν από την έκβαση του σκορ στον αγώνα της Τσέλσι με τη Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Από εκεί και πέρα στο κακό σενάριο που ο Ολυμπιακός αναγκαστεί να ξεκινήσει από νωρίς τον Ιούλιο στον α΄ προκριματικό του Champions League, εκεί γνωρίζει ήδη τους 5 πιθανούς αντιπάλους του.

Αυτοί είναι οι Σάχτιορ (Λευκορωσία), Σάμροκ (Ιρλανδία), Βάλουρ (Ισλανδία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα), η πρωταθλήτρια Αλβανίας και η ομάδα που θα προκριθεί από τον προκαταρκτικό γύρο.

Η κλήρωση θα γίνει στις 15 Ιουνίου και τα πρώτα παιχνίδια στις 6-7 Ιουλίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς