17.7 C
Athens

Παπαδούδης: Το ερυθρόλευκο όνειρο στη σκιά των γαντιών του Νικοπολίδη!

Το FWS παρουσιάζει τον 17χρονο Θανάση Παπαδούδη που συμπεριλήφθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς στην 22μελή αποστολή για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Τρίπολη ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα για την 8η αγωνιστική των play-off (9/05, 17:15) και η αποστολή του σφύζει (ξανά) από ταλέντο!

Μετά τους Τζολάκη, Σουρλή και Καλογερόπουλο ο Πέδρο Μαρτίνς επιβράβευσε και τον 17χρονο Θανάση Παπαδούδη, ένα παιδί που ζει απρόσμενα το όνειρο του. Ένα όνειρο για το οποίο πάλεψε και συνεχίζει να υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις. Ούτως ή άλλως αυτό, πολλές φορές, είναι αρκετό για τον Πορτογάλο τεχνικό, που πολλάκις έχει αποδείξει ότι δεν νοιάζεται τόσο για το όνομα που κουβαλάς στη φανέλα, όσο για το πείσμα και το θάρρος που κρύβεις μέσα στα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια.

Στην περίπτωση του Παπαδούδη η σπίθα μένει ζωντανή στα γάντια που του φόρεσε ο Αντώνης Νικοπολίδης ως προπονητής της ομάδας Κ-19 του Ολυμπιακού. Ο 17χρονος κίπερ θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» παρέα με τους φίλους του Τζολάκη – Καραργύρη και θα προσπαθήσει να στείλει το πρώτο μήνυμα στον Μαρτίνς. Έστω και στο… ζέσταμα, αν τελικά βρεθεί στην 20άδα. Κι ας έχει να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν σε ένα ματς πάλι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης (τι παιχνίδια σου παίζει η μοίρα…) είχε πατήσει για τελευταία φορά χορτάρι σε επίσημο παιχνίδι. Για την ιστορία, 2-1 υπέρ των Ερυθρολεύκων, στο τότε, με τον Παπαδούδη να δέχεται το μοναδικό τέρμα από το σημείο του πέναλτι.

Η πανδημία μπορεί να έβαλε λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά ο Μαρτίνς έδωσε ζωή στα όνειρα αυτών των παιδιών που δεν σταμάτησαν να πιστεύουν και να δουλεύουν. Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για το νέο πρότζεκτ των Πειραιωτών κάτω από τα δοκάρια. Σταθερός με καλές εξόδους και αποφασιστικότητα ο Θάνος Παπαδούδης έμαθε δίπλα στους καλύτερους (Αντώνη Νικοπολίδη, Παναγιώτη Αγρογιάννη, Λουίτζι Τσέναμο) και πλέον δεν φοβάται τίποτα. Απλά περιμένει τη στιγμή του.

Το ύψος του (1.93μ) τον βοηθάει αρκετά στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης όσο οι εμπειρίες που έχει αποκτήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό δίνουν φτερά στις ελπίδες του για το κοντινό μέλλον. Ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από τις ακαδημίες του Πανιωνίου, μέχρι να τον… αρπάξει ο Ολυμπιακός προσφέροντας του το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιούλιο του 2019. Ήταν μόλις 15 ετών!

Εκείνη τη χρονιά δοκίμασε τις αντοχές του στο Βέλγιο, όπου και συνέχισε την προετοιμασία του για να επιστρέψει το 2020 κάνοντας συνεχώς βήματα προόδου, κυρίως με την ομάδα Κ-17, τα οποία ο Πέδρο Μαρτίνς παρακολουθούσε από κοντά.

Τον Μάρτιο του 2020 βρέθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας Ολυμπιακού για τον ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είμαστε σίγουροι ότι εκείνο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, δύσκολα θα το ξεχάσει. Κι ας μην αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Ήταν επίσης και στην ερυθρόλευκη αποστολή για τον περσινό τελικό (που έγινε… φέτος) στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο την ΑΕΚ. Η συνέχεια γνωστή, με την κούπα αγκαλιά.

Αύριο ίσως κάνει το δικό του ξεχωριστό «ντεμπούτο» στην αποστολή αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος και αυτή είναι μόνο η αρχή. Γιατί, όταν έχεις πρότυπο τον Αντώνη Νικοπολίδη, μόνο μπροστά μπορείς να πας…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς