17 C
Athens

Η Μπαρτσελόνα γιορτάζει την Πρωτομαγιά με δύο αξέχαστα αριστουργήματα του Μέσι (vids)

Την Πρωτομαγιά συνήθως δεν δουλεύει κανείς. Κάποιοι πάλεψαν για αυτό πολλά χρόνια πριν κι εμείς τους τιμούμε με τον δικό μας τρόπο στο σήμερα.

Για την ακρίβεια όλοι, εκτός από τον Μέσι, που προ 16ετίας τέτοια μέρα επέλεξε να… αρχίσει τη δουλειά πηγαίνοντας κόντρα στους άγραφους κανόνες της κοινωνίας σε μία Πρωτομαγιά που κανένας οπαδός της Μπαρτσελόνα δεν θα ξεχάσει!

Πρώτη Μαΐου του 2005 και ο 19χρονος στο τότε Λίο φοράει για πρώτη φορά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο Camp Nou. Η συνέχεια γνωστή, όμως πόσοι άραγε θυμούνται την αρχή. «Πώς να την ξεχάσεις…», σου αναφωνεί ένας -όχι και τόσο παλιός- οπαδός της στρογγυλής θεάς παίζοντας στο repeat το πρώτο γκολ του Αργεντίνου μπροστά στο κοινό των Μπλαουγκράνα εναντίον της άσημης Αλμπαθέτε.

Είναι στιγμές που τα λόγια περισσεύουν. Τι να πρωτοσχολιάσεις! Τη μαγική μπαλιά του «αλήτη» Ροναλντίνιο ή το αψεγάδιαστο τελείωμα του ανθρώπου που έμελλε να αμφισβητήσει την αριστοκρατία του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα πίσω στη πατρίδα του.

Επειδή, εν τέλει, οι λέξεις δεν μπορούν να χωρέσουν τη μαγεία, σας δίνουμε την εικόνα, τη πιο δυνατή απόδειξη των όσων γράφτηκαν παραπάνω.

Και σε περίπτωση που δεν χορτάσατε το θέαμα, οι Καταλανοί έχουν κέφια απόψε στο Twitter και μας χαρίζουν απλόχερα άλλη μία στιγμή κλάσης του Μέσι, αυτή τη φορά πιο πρόσφατη, κόντρα στην Λίβερπουλ, επίσης την πρώτη Μαίου του 2019. Άπιαστο, κι ας έγινε ό, τι έγινε δύο εβδομάδες αργότερα στο Άνφιλντ.

Αυτό μάλιστα ήταν το 600ο γκολ στην «πλούσια» καριέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ με τι την ομάδα της Βαρκελώνης! Καλό μήνα από τον Μέσι…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς