25.5 C
Athens

Άρης και αφέλεια πάνε μαζί!

Το FWS αναλύει πώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου πλήρωσε ξανά τις απροσεξίες της στην Τρίπολη, όπως συνέβη και σε προηγούμενα ματς στα πλέι οφ

Αυτοχειρία και ψυχρολουσία μαζί για τον Άρη στην Τρίπολη! Μέσα σε ένα (ακόμη) 93λεπτο οι Κίτρινοι προηγήθηκαν, αυτοκτόνησαν, «φλέρταραν» με την ήττα και ένιωσαν την αδικία σε ένα ματς που ήταν… καταδικασμένο να μείνει στην ισοπαλία!

Η φάση του Μπερτόγλιο λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά αποτελεί την πιο έντονη ανάμνηση από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», όμως όχι και το πορτρέτο της κυριακάτικης (25/4) αναμέτρησης.

Τα γιατί και τα πώς της παραπάνω θεώρησης κρύβονται στην απόκρουση του Κουέστα, στο αδικαιολόγητο «άνοιγμα» των χώρων μετά το «κίτρινο» προβάδισμα και στην κλασσική ευκαιρία του Μάνου λίγο πριν το 1-1. Και εξηγούμαστε.

Ο Άρης μπήκε στο ματς με τη διάθεση να πιέσει ψηλά τους Αρκάδες, επιδιώκοντας τον εκνευρισμό των παικτών του Ράσταβατς, που άργησαν, αλλά εν τέλει έπεσαν στην «κίτρινη» παγίδα. Ο Μάντζιος προπονούσε από τις εξέδρες λόγω συμπλήρωσης καρτών (ναι, το είδαμε κι αυτό στην Super League!) βλέποντας την ομάδα του να έχει μία ανούσια πρωτοβουλία, χωρίς ιδέες, ένταση στα μαρκαρίσματα και κινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα καθόλα τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου. Κάτι σαν το ματς με τον ΠΑΟΚ μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

Από την άλλη ο Αστέρας επίσης νωθρός, περισσότερο έμεινε στην ασφάλεια του 0, παρά επιδίωξε να χτυπήσει στην κόντρα με τα γρήγορα πόδια των Σίτο, Τιλίκα και Ριέρα. Ο τελευταίος αποτέλεσε και τον κινητήριο μοχλό της επιθετικής γραμμής των γηπεδούχων, αλλά έπεσε σε μέρα που το τέρμα μάλλον έμοιαζε μικρό για τον ίδιο. Το αποτέλεσμα; Οι 2 του ενέργειες να καταλήξουν ψηλά άουτ, όσο ο Άρης απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις. Το πρώτο ημίχρονο έμεινε στα χαρτιά και τη στατιστική, τίποτα παραπάνω.

Οι κιτρινόμαυροι γνώριζαν ότι ο ΠΑΟΚ είχε «σκοντάψει» νωρίτερα στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό και βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τη λογική «να σβήσουμε τις μουτζούρες της περασμένης Τετάρτης». Φυσικά το χορτάρι στην Τρίπολη τους επεφύλασσε ένα σενάριο με ακόμα περισσότερες ασύνδετες γραμμές στο τετράδιο ζωγραφικής τους. Και όλα αυτά, μέσα στα τελευταία 12 λεπτά, εκεί όπου ο Άρης έβγαλε στο γήπεδο τη γνωστή αφέλεια του.

 

Μέχρι το 81’ οι Κίτρινοι είχαν δημιουργήσει το ιδανικό σενάριο απόδρασης από την έδρα που ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ο Γκάμα έβγαλε μία μπαλιά που θα ζήλευε μέχρι και ο συμπατριώτης του Μπρούνο Φερνάντες με τον Μαντσίνι να σκοράρει ξανά – για δεύτερη φορά φέτος – κόντρα στον αγαπημένο του Αστέρα. «Vamos και τα σχετικά» από τον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ωστόσο αυτό το σύνθημα τους γύρισε μπούμερανγκ 7 λεπτά αργότερα και οι λόγοι εντοπίζονται στις ενέργειες των Λίντσει Ρόουζ και Δημήτρη Μάνου.

Ο Γάλλος, που τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά ντεφορμαρισμένος, έβαλε με λάθος τρόπο το πόδι του στην πονηρή σέντρα του Κώτσιρα και με το μάτι στον Μπαράλες έστειλε άθελα του τη μπάλα να στρογγυλοκάτσει στη γωνιά του Κουέστα. Στιγμές νωρίτερα, βέβαια, ο Μάνος έβλεπε την τελική του προσπάθεια από πολύ καλή θέση να καταλήγει ψηλά και το 0-2 να μη γίνεται ποτέ. Η απροσεξία σε όλο της το μεγαλείο!

 

Η αρχή του… τέλους για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τα όνειρα του Άρη για το «διπλό» ήρθε μέσα σε δύο στιγμές που άνετα περιγράφουν ολόκληρο το mood των Κιτρίνων τα τελευταία χρόνια. Γκάφα Κουέστα και αποκλεισμός από τα ημιτελικά επί δύο συνεχόμενα έτη, 2 λάθη του Ρόουζ και σκληρή ήττα από την ΑΕΚ, απερισκεψία του Σάκιτς και 0-1 ο ΠΑΟΚ 4 μέρες πριν, είναι μερικές από τις στιγμές που επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Ο Άρης είναι ιδανικός αυτόχειρας και δεν χρειαζόμασταν τη φετινή σεζόν για να το πάρουμε χαμπάρι.

Λίγο πριν το τέλος ήρθαν και οι δύο φάσεις με πρωταγωνιστές τους Μπαράλες, Μπερτόγλιο και Πασαλίδη για να βάλουν φωτιά σε ένα ματς που είχε ξεκινήσει με ελάχιστα «σπίρτα».

Ο Κουέστα έκανε την απόκρουση της χρονιάς (και μάλιστα διπλή), όσο στην άλλη άκρη του γηπέδου ο διαιτητής έλεγε «όχι» στα εκατομμύρια του VAR, δεν πήγε καν να κοιτάξει τη φάση στο μόνιτορ και ο Αργεντινός του Άρη ακόμη διαμαρτύρεται.

 

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου έδωσε αδικαιολόγητα χώρους στον Αστέρα ακόμα κι όταν το παιχνίδι έγερνε προς τη μεριά του με αποτέλεσμα η ποδοσφαιρική μοίρα να τους τιμωρήσει για άλλη μια Κυριακή. Η συνέχεια δύσκολη, αλλά με τέτοιο ανταγωνισμό, δεν έχουν παρά να αισιοδοξούν στο Χαριλάου. Στο τέλος, λογικά, η χρονιά θα σωθεί και το πρόσημο θα παραμείνει στο +.

Info: Αυτή ήταν η έκτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Άρη να επικρατεί στις 4, τον Αστέρα να έχει μία νίκη, ενώ η μπίλια την περασμένη Κυριακή κάθισε στο «Χ».

Επόμενη αγωνιστική: Μετά το Πάσχα τα σπουδαία με τους Θεσσαλονικείς να φιλοξενούν τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό την Τετάρτη του Πάσχα (5/05, 17:15) και τους Αρκάδες να δοκιμάζονται εκτός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό του Μπόλονι την ίδια ημέρα (19:30).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς