17.2 C
Athens

Πασκουάλ: Πρακτικά αδύνατο να νικήσεις την Μπαρτσελόνα σε μία σειρά πέντε αγώνων

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε το break στην έδρα της Μπαρτσελόνα (21/4, 74-76) και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στο Final-4 της Euroleague.

Ωστόσο, ο Τσάβι Πασκουάλ θέλησε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας πως είναι σχεδόν αδύνατο για τη Ζενίτ να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα σε μία σειρά πέντε αγώνων.

Αρχικά, ο Ισπανός προπονητής της ρωσικής ομάδας δήλωσε: «Κατ’ αρχάς, είμαστε απογοητευμένοι για τον τραυματισμό του Γκουντάιτις. Είναι δύσκολο για εμάς. Φαίνεται πως πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό και έρχεται να προστεθεί σε αυτόν του Ματέους Πονίτκα, τον οποίο χάσαμε για όλα τα πλέι-οφ. Πρόκειται για δύο παίκτες-“κλειδιά”. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε πιστοί στην ταυτότητά μας με τους παίκτες που έχουμε διαθέσιμους».

Για το δεύτερο παιχνίδι στη Βαρκελώνη (23/4, 22:00), ο Πασκουάλ είπε: «Πρέπει να προγραμματίσουμε έναν αγώνα που θα είναι διαφορετικός, κάτι που είναι λογικό. Αν ο Αρτούρας (σ.σ.: Γκουντάιτις) δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, το πλάνο θα είναι διαφορετικό. Θα είναι πιο δύσκολο για εμάς. Ο Ταρίκ Μπλακ είχε ενοχλήσεις στο στομάχι στο πρώτο παιχνίδι και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αγωνιστεί.

Γνωρίζουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι πανίσχυρη και είναι πρακτικά αδύνατο να τη νικήσεις σε μία σειρά πέντε αγώνων, αλλά θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στις πιθανότητες που έχουμε. Την Παρασκευή θα βγούμε στο παρκέ για να προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Δεν τίθεται θέμα όσον αφορά αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς