17.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η φιλοφρόνηση του Μαρτίνς και οι ευχαριστίες του Ατρομήτου

Οι εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη άνθρωποι του Ατρομήτου και το κομπλιμέντο του Πέδρο Μαρτίνς

Η ομάδα του Ατρομήτου Πειραιά φιλοξενήθηκε το πρωί στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το τελικό 9-0 με το οποίο επικράτησε ο Ολυμπιακός, ελάχιστη σημασία έχει. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένα χαοτική, χώρια το ότι οι νεοφώτιστοι στη Γ’ Εθνική έχουν μόλις μια εβδομάδα προπονήσεων στα πόδια τους (το πρωτάθλημα ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου).

Οι άνθρωποι του Ατρομήτου έμειναν έκθαμβοι από τις ερυθρόλευκες εγκαταστάσεις και την αρτιότητά τους, κυρίως όμως από τη συμπεριφορά των οικοδεσποτών. Τόσο οι παράγοντες, όσο και οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στους οικοδέσποτές τους από τη στιγμή της άφιξης μέχρι και την αναχώρηση του Ατρομήτου Πειραιά από το Ρέντη.

«Αυτό θα πει σεβασμός»

Τώρα θα πει κάποιος «πως γίνεται να είσαι φιλόξενος και να φιλοδωρείς τον αντίπαλό σου με εννιά γκολ;». Σε αυτό όμως, την απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Σπύρος Μητρόπουλος, αμέσως μετά το παιχνίδι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με ερυθρόλευκους παράγοντες: «Σεβασμός δεν είναι να μειώνεις την απόδοσή σου, αλλά να παίζεις όσο καλύτερα μπορείς, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Εν προκειμένω, ο Ολυμπιακός έπαιξε το παιχνίδι του και ακριβώς αυτό ελπίζαμε και περιμέναμε. Για μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία όλο αυτό που ζήσαμε και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την ευκαιρία που μας δώσατε να ζήσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα»…

Μαρτίνς: «Θα τα πάτε πολύ καλά»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους του Ατρομήτου και όταν ενημερώθηκε ότι βρίσκονται ακόμη στην πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας, τους ξεκαθάρισε πως είναι τόσο πρόωρο το χρονικό διάστημα που ουσιαστικά είναι σα να μην έχουν ξεκινήσει καν τις προπονήσεις. Με αυτό ως δεδομένο, ο Πορτογάλος εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Ατρόμητος Πειραιά θα τα πάει πολύ καλά στο νέο πρωτάθλημα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς