16.8 C
Athens

Συγκλονίζει ο Τζέγκο για την περιπέτεια με την υγεία του: «Είναι κάτι που μένει στην καρδιά μου»

Ο Τζέιμς Τζέγκο είναι εκ των πρωταγωνιστών της φετινής εξαιρετικής πορείας του Άρη. Με τον Αυστραλό να ξεχνάει να βάλει… χειρόφρενο, τα χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων έχουν ταυτιστεί με τη φανέλα με το νούμερο 6.

Μιλώντας σε podcast της χώρας του, ο αμυντικός χαφ των Κίτρινων άφησε για λίγο πίσω τα ποδοσφαιρικά και συγκλόνισε τους πάντες αποκαλύπτοντας μία καλά κρυμμένη περιπέτεια που βίωσε στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, στα 16 του είχε διαγνωσθεί με λέμφωμα του Χότζκιν, μια σοβαρή ασθένεια του λεμφικού συστήματος, που προκαλεί καρκίνο σε όλο το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Δηλαδή μια μορφή καρκίνου του αίματος, Μάλιστα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία επί οκτώ ολόκληρους μήνες, μέχρι να βγει νικητής από αυτή τη μάχη και να επιστρέψει στα γήπεδα.

«Είναι κάτι που κρατώ μέσα στην καρδιά μου, έχοντας περάσει από λευχαιμία όταν ήμουν μικρότερος», δήλωσε σε πρώτη φάση.

Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα:

«Είναι πραγματικά δύσκολη στιγμή για όλους, σε όποιο στάδιο της ζωής του κι αν βρίσκεται και νομίζω ότι το σπουδαιότερο στοιχείο που σε βοηθάει να το ξεπεράσεις είναι οι άνθρωποι που σε στηρίζουν. Ήμουν πολύ τυχερός που είχαν τον αδελφό μου και τους γονείς μου, που ήταν εκεί.

Είχα τους φίλους μου από το σχολείο, προπονητές μου από το ποδόσφαιρο, που πάντα ερχόταν στο σπίτι για να με δουν και είχαν πάρα πολλούς ανθρώπους για να μιλήσω όταν είχα ανάγκη για κουβέντα ή για να ανέβει η διάθεσή μου».

Ο Τζέγκο είπε κλείνοντας: «Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό για όσους περνούν από τέτοιες καταστάσεις, να έχουν κόσμο για να στηριχθούν και ανθρώπους για να μιλήσουν».

Ξαφνικά, τα ατελείωτα χιλιόμετρα του πίσω από μία μπάλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ο Τζέγκο βγήκε νικητής και παραδίδει δωρεάν μαθήματα πίστης, αντοχής, δύναμης και αφοσίωσης στον στόχο. Δεν έχουμε παρά να τον χειροκροτήσουμε εντός -αλλά κυρίως- εκτός των αγωνιστικών χώρων…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς