17.2 C
Athens

Άρης: Τα πλάνα του Μάντζιου για τον σημερινό «τελικό»

Ο Άρης αναζητά την ανατροπή με τον Άκη Μάντζιο να έχει καταλήξει στους 11 εκλεκτούς για τη σημερινή ρεβάνς.

Ο Άρης θα κυνηγήσει τη δική του υπέρβαση κόντρα στον Ολυμπιακό (20:00, Cosmote Sport 1) με στόχο να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ‘Ακης Μάντζιος γνωρίζει από την αρχή της εβδομάδας ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Ματίγια και του ανέτοιμου Ματέο Γκαρσία, ξεκαθαρίζοντας στο μυαλό του τα βασικά πλάνα για τη σημερινή «μάχη» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως όλα δείχνουν και από αυτά που δοκίμασε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση, ο Έλληνας τεχνικός θα ξεκινήσει με «συνταγή» Ατρομήτου. Ο Ρουμάνος Γκανέα φαίνεται να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης χάριν στην εξαιρετική του παρουσία στο παιχνίδι με τους «Περιστεριώτες» και αναμένεται να ξεκινήσει στα αριστερά της άμυνας.

Η αμυντική τετράδα πρόκειται να μείνει απαράλλαχτη με τους: Δεληζήση, Ρόουζ, Γκανέα και Σούντγκρεν να την απαρτίζουν. Την κιτρινόμαυρη εστία θα υπερασπιστεί για ακόμη ένα παιχνίδι ο Χουλιάν Κουέστα.

Από εκεί και πέρα, τα «μηχανάκια» της μεσαίας γραμμής (Σάσα, Τζέγκο) θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά στα χαφ με τον Αργεντινό Φακούντο Μπερτόγλιο να βρίσκεται μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή.

Ο Μαντσίνι, επίσης, διεκδικεί μία θέση στο αρχικό σχήμα, πιθανότατα στην κορυφή της επίθεσης, καθώς Γκάμα και Μπερτόγλιο είναι σίγουροι για την αριστερή πτέρυγα και την θέση πίσω από τον φορ αντίστοιχα.

Για τα δεξιά της επίθεσης, ο Ματέο είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, με τον Σίλβα να διεκδικεί τη θέση από τον Μπρούνο, που αγωνίστηκε βασικός κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο ερωτηματικό της «κίτρινης» ενδεκάδας.

Δεν αποκλείεται, ως αλλαγή της τελευταίας στιγμής, να δούμε τον Μαντσίνι στα άκρα και έναν εκ των Μήτρογλου, Μάνου στην κορυφή της επίθεσης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς