19.7 C
Athens

«Συμμαχία» Μεγάλης Βρετανίας – Ιρλανδίας με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την Ιρλανδία θα καταθέσει υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030!

Οι Βρετανοί φαίνεται να μην αρκούνται στη διοργάνωση του Euro, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί φέτος στα γήπεδα της χώρας, θέλοντας να μπουν δυνατά στη συζήτηση για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο μακρινό 2030.

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα το ποδόσφαιρο να επιστρέψει σπίτι του. Ενεργός σύμμαχος του σε όλο αυτό το εγχείρημα η Ιρλανδία, που πολλάκις έχει επιδιώξει τις φιλικές σχέσεις και τις συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα με τους «γείτονες» της.

Θυμίζουμε πως το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ, ενώ του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Πέρα από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, κοινή υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 αναμένεται να καταθέσουν οι Χιλή, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, ενώ αντίστοιχη πρόταση ετοιμάζουν και η Ισπανία με την Πορτογαλία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς