23.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Νίκη για να μην εξαρτάται από τους άλλους!

Ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του και δεν θέλει να την αφήσει μετέωρη στο κρίσιμο ματς με την Πόρτο. Ο Μαρτίνς διατηρεί το 4-3-3 και αναμένεται να δώσει ξανά φανέλα βασικού στον Βρουσάι

Για μία ακόμα φορά, ο Ολυμπιακός καλείται να στηριχθεί στις δυνάμεις του και μόνο σε αυτές. Στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 3ο όμιλο του Champions League, ο νταμπλούχος Ελλάδας υποδέχεται την Πόρτο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (9/12, 22:00) και θέλει τη νίκη για να μην έχει το μυαλό του στο τι θα κάνει την ίδια ώρα η Μαρσέιγ στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Ερυθρόλευκοι καταλαμβάνουν την 3η θέση στο γκρουπ και προκρίνονται στη φάση των «32» του Europa League ακόμα και αν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα φέρει η Μαρσέιγ στην Αγγλία, αλλά στόχος είναι μόνο η νίκη, καθώς είναι εκείνοι που κρατούν την τύχη στα χέρια τους και θέλουν να το εκμεταλλευτούν.

Ιστορικά στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός στηρίζεται αποκλειστικά στον ίδιο του τον εαυτό. Δεν περιμένει «δώρα» και ό,τι έχει πετύχει το έχει καταφέρει αποκλειστικά παίζοντας ο ίδιο ποδόσφαιρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει για ένα ακόμα παιχνίδι αγωνιστικά προβλήματα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βαλμπουενά, Χασάν, Μπρούμα, Ντρέγκερ και Μπρούνο, ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι οι Τιάγκο Σίλβα, Λοβέρα, Κάιπερς και Κρίστινσον.

Οι Περαιώτες θέλουν να συνεχίσουν στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο για 9η φορά τις τελευταίες 11 σεζόν. Άλλωστε, είναι η μοναδική συνεπής ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και επιθυμία όλων να παραμείνουν εκεί και στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τη δική τους ειδική βαθμολογία στην Ευρώπη και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Αναφορικά με την εντεκάδα, οι λύσεις είναι περιορισμένες και ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται στη διατήρηση του 4-3-3, με το οποίο έπαιξε η ομάδα στην έδρα της Μαρσέιγ, την προηγούμενη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ακριβώς τους ίδιους παίκτες. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Σα. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα παίξουν οι Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά θα συνθέσουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στο ένα άκρο θα παίξει ο Φορτούνης, στο άλλο θα είναι ο Βρουσάι (ή ο Μασούρας) και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ελ Αραμπί.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο (σε 5 αγώνες):

Μάντσεστερ Σίτι 13 (10-1)
Πόρτο 10 (8-3)
Ολυμπιακός 3 (2-8)
Μαρσέιγ 3 (2-10)

https://athlosnews.gr/olympiakos-porto-me-22-paiktes-i-erythroleyki-apostoli/

https://athlosnews.gr/olympiakos-me-26-paiktes-stin-athina-i-porto/

https://athlosnews.gr/olympiakos-porto-diaititis-o-empeiros-mprich/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς