23.3 C
Athens

Champions League: Πρόκριση στους «16» για Πόρτο και Λίβερπουλ, έβαλε φωτιά στον δεύτερο όμιλο η Ίντερ

Πόρτο και Λίβερπουλ εξασφάλισαν τα εισιτήρια τους για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς οι Πορτογάλοι έμειναν στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο», ενώ οι Κόκκινοι έστω και δύσκολα νίκησαν με 1-0 τον Άγιαξ και μαθηματικά κατέλαβαν και την πρώτη θέση του ομίλου τους.

Η Λίβερπουλ έχασε τον Άλισον με τραυματισμό, ωστόσο έστω και δύσκολα κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ. Στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης στο Άνφιλντ από την ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Ονάνα έκανε κάκιστη έξοδο και ο νεαρός Κέρτις Τζόουνς με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αταλάντα έμεινε στο 1-1 με τη Μίντιλαντ, η οποία απέσπασε τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση. Οι Δανοί προηγήθηκαν στο 13′, ωστόσο με το πλασέ του Ρομέρο η ισορροπία αποκαταστάθηκε και η ομάδα του Μπέργκαμο θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην Ολλανδία την τελευταία αγωνιστική.

Η Πόρτο εκμεταλλευόμενη και την ήττα του Ολυμπιακού και το γεγονός πως η Μάντσεστερ Σίτι ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, τσίμπησε τον βαθμό (0-0) και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η Ατλέτικο την τελευταία αγωνιστική θα κυνηγήσει βαθμό στην Αυστρία κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, ωστόσο σε περίπτωση που ηττηθεί θα βρεθεί στην τρίτη θέση του 1ου ομίλου. Οι ροχιμπλάνκος έμειναν στο 1-1 με την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να σώζουν τον βαθμό στο 86′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλερ.

Η Ίντερ σημείωσε την πρώτη της νίκη και μάλιστα στη Γερμανία απέναντι στην Γκλάντμπαχ (2-3). Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου που πέτυχε τα δύο τέρματα που έκριναν το αποτέλεσμα.

Οι νερατζούρι έφτασαν τους πέντε βαθμούς και αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική. Σαχτάρ και Ρεάλ έχουν από επτά βαθμούς, ενώ η Γκλάντμπαχ που θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη έχει οκτώ βαθμούς και κρατά τη μοίρα στα χέρια της.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-1 (26′ Ζοάο Φέλιξ / 86′ πεν. Μίλερ)

 

Λοκομοτίβ Μόσχας – Σάλτσμπουργκ 1-3 (79′ πεν. Μίραντσουκ / 28′, 41′ Μπερίσα, 81′ Αντεγέμι)

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκλάντμπαχ – Ίντερ 2-3 (45+1′, 76′ Πλεά / 17′ Ντάρμιαν, 64′, 73′ Λουκάκου)

 

Σαχτάρ – Ρεάλ 2-0 (57′ Ντεντίνιο, 82′ Σόλομον)

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1 (55′ πεν., 75′ πεν. Παγιέ / 33′ Καμαρά)

 

Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λίβερπουλ – Άγιαξ 1-0 (57′ Τζόουνς)

 

Αταλάντα – Μίντιλαντ 1-1 (79′ Ρομέρο / 13′ Σολτς)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς