19 C
Athens

Ολυμπιακός: Παρά τις «λαβωματιές», παραμένει πολεμική μηχανή

Ο Ολυμπιακός έχει τη «σφραγίδα» του Πέδρο Μαρτίνς και θα διεκδικήσει σαν να μην υπάρχει αύριο ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει «λαβωμένος» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προκύπτουν διαρκώς νέα αγωνιστικά προβλήματα, χωρίς (προς το παρόν) να επιστρέφουν όλοι αυτοί που λείπουν ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς.

Τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς είναι «δεμένα». Και στον ορίζοντα υπάρχει ένα παιχνίδι που μπορεί να εκθέσει κάθε ομάδα στον κόσμο, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ξεχειλίζει ποιότητα και αν βρεθεί σε καλή ημέρα μπορεί να διαλύσει τον οποιονδήποτε. Έχει, όμως, και ο Ολυμπιακός τα «μυστικά» του. Και τις πιθανότητές του για ένα θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Τετάρτης (25/11, 19:55), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η Σίτι έχει τον ίδιο προπονητή για πέμπτη διαδοχική σεζόν. Και ο Ολυμπιακός τον ίδιο προπονητή για τρίτη! Πλέον, έχει τη «σφραγίδα» του Πορτογάλου. Μπορεί μέσα του να «καίγεται» από τις διαδοχικές κακοτυχίες, αλλά η ομάδα λειτουργεί ως σύνολο και δεν της επιτρέπει να ψάχνει για δικαιολογίες στις τρομακτικές απουσίες που έχει και οι οποίες θα «λύγιζαν» και τους πιο τολμηρούς.

Όσοι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι, θα δώσουν τα πάντα για τη φανέλα και τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι είναι μία πολεμική μηχανή και το απέδειξαν στο πρόσφατο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με τόσες μαζεμένες απουσίες, η ομάδα έκανε το παιχνίδι της για 45-55 λεπτά, «αιχμαλωτίζοντας» τον αντίπαλο, και από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε σχετικά άνετα το υπέρ της προβάδισμα.

Ο Μαρτίνς έχει τον τρόπο να «τσιγκλάει» τους ποδοσφαιριστές του και να τους ωθεί στο να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Ραφίνια, με τόσα πολλά «παράσημα» στην καριέρα του, θέλει να παίξει με πρησμένο αστράγαλο. Ο Χολέμπας, αν ήταν στο χέρι του, το ίδιο. Υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Χωρίς (λογικά) Ελ Αραμπί, δίχως Χασάν, Βαλμπουενά, Μπρούμα, Χολέμπας, Βινάγκρε. Με αμφίβολο τον Ραφίνια! Και όμως, ο Ολυμπιακός θα το παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να κάνει μία ακόμα αγωνιστική υπέρβαση κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς