16.9 C
Athens

Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν ασθενή

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής της ΜΕΘ Νικόλαος Καπραβέλος.

«Δεν έχω μάθει να βγαίνω στα κανάλια και να ανακοινώνω θανάτους. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο. Δε φοβόμαστε το θάνατο, αλλά δε μας φοβάται και ο θάνατος. Οι τελευταίοι που θα πέσουν θα είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι». 

Σε σχέση με τις ανάγκες του νοσοκομείου, ο κ. Καπραβέλος είπε πως: «Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό».

Επισήμανε μάλιστα πως πλέον δε μιλάμε ούτε για ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα ούτε για ηλικιωμένους: «Η στατιστική του πρώτου κύματος ήταν λάθος. Δεν είναι οι μεγάλης ηλικίας και τα υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πλέον νέους ασθενείς, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Δεν κάνει διάκριση. 

Αυτή τη στιγμή, δίνει μάχη για τη ζωή του 35χρονος, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, με μια βαρύτατη πνευμονία. Έχω 12 στους 12 ασθενείς με βαριά αναπνευστικά προβλήματα. 200 ασθενείς αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Δε βγαίνουμε για να φοβίσουμε τον κόσμο. Χθες βράδυ μεταφέραμε έναν ασθενή που ήταν καλύτερα, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση, για να πάρουμε βαρύτατα διασωληνωμένο 54χρονο από το τμήμα. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ρεπό».

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου τόνισε πως «ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί η πανδημία είναι η απομόνωση. Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα. Ο ιός αυτός δε ζει μόνος του. Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να του κάνεις είναι να τον απομονώσεις. Το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότατο. Τον χαϊδέψαμε τον ιό», ενώ έκανε έκκληση προς την πολιτεία ώστε οι επικουρικοί να γίνουν μόνιμοι, καθώς η πίεση στο σύστημα είναι τεράστια.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες: «Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σύστημα. Να μην επισκέπτεστε ούτε τα παιδιά σας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς