19.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Με προσοχή και σοβαρότητα γιατί το ντέρμπι είναι «πονηρό»

Ο Ολυμπιακός θα έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του σε μία μόνο προπόνηση, ενώ ο Παναθηναϊκός προετοιμάζει αυτόν τον αγώνα εδώ και 10 ημέρες!

Ο Ολυμπιακός δεν προετοιμάζεται με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στην τελική ευθεία για ένα ακόμα ντέρμπι.

Όπως έχει γράψει το FWS.gr από τις 10 Νοεμβρίου, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει ουσιαστικά όλους τους παίκτες μαζί στο Ρέντη, μόνο στην προπόνηση της Παρασκευής (20/11), μία ημέρα πριν από το παιχνίδι του Σαββάτου (21/11, 19:30) με τον Παναθηναϊκό! Την ώρα που ο αντίπαλος προετοιμάζει αυτό το παιχνίδι εδώ και 10 ημέρες και συνολικά 13 αν προσθέσουμε και τις προπονήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

Μπορεί να υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας, αλλά δεν παύει να είναι ένας αγώνας ειδικών συνθηκών, που ο αντίπαλος το περιμένει πώς και πώς όλη τη σεζόν. Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε όλα: έχει 7 βαθμούς διαφορά, με δύο παιχνίδια λιγότερα, διπλάσια γκολ στο ενεργητικό του (14 έναντι 7 και χωρίς κανένα πέναλτι), ενώ έχει δεχθεί και 6 γκολ λιγότερα (μόλις ένα έναντι 7).

Ο Πέδρο Μαρτίνς αγωνιά για την επιστροφή χωρίς προβλήματα όλων των διεθνών από τις Εθνικές τους ομάδες, ενώ στην «εξίσωση» υπάρχει και ο παράγοντας «κορωνοϊός», καθώς γίνονται και τα απαραίτητα τεστ σε όλους τους παίκτες. Τόσο σε αυτούς που βρίσκονται στο Ρέντη όσο και σε αυτούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει πια τις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο και περιμένει όλους τους ποδοσφαιριστές στο αθλητικό κέντρο της ομάδας προκειμένου να τους καταστήσει σαφές ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν το ματς με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα.

Οι Πράσινοι φαίνεται πως θα παραταχθούν, για πρώτη φορά στη σεζόν, με «γεμάτο» κέντρο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (4-5-1), αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή. Το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς χαφ φαίνεται να έχει «κλειδώσει» από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να προετοιμάσει την ομάδα του όπως θέλει και απαιτούν οι περιστάσεις, αλλά η Ερυθρόλευκη «μηχανή» είναι καλοδουλεμένη. Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει αυτό που ξέρει και να πάρει μία ακόμα νίκη πάνω στο χορτάρι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς