18.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Με μία κανονική προπόνηση στο ντέρμπι οι Ελ Αραμπί και Χασάν

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς ποδοσφαιριστές και ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει πλήρη σύνθεση στο Ρέντη, μία ημέρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έχει 13 διεθνείς ποδοσφαιριστές (θα ήταν 14 σε αυτό το «παράθυρο» των Εθνικών ομάδων, αλλά ο Ουσεϊνού Μπα παρέμεινε στην Ελλάδα λόγω της περιπέτειας που πέρασε με τον κορωνοϊό) και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει πώς και πώς την επιστροφή τους, χωρίς να προκύψει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα τόσο λόγω τραυματισμού όσο και εν μέσω πανδημίας.

Οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στο Ρέντη, το πρωί της Τρίτης (10/11), μετά το δευτεριάτικο ρεπό, δίχως τους 13 διεθνείς της ομάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται αποκλειστικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου (19:30), αλλά όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν αγώνες Εθνικών ομάδων, πλήρη αποστολή θα έχει, οριακά, πριν από το ντέρμπι με τους Πράσινους.

Στην προηγούμενη διακοπή του Οκτωβρίου, οι τελευταίοι διεθνείς είχαν επιστρέψει μία ημέρα πριν από τον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο (17/10, 4-0)! Τώρα, οι τελευταίοι διεθνείς (Ελ Αραμπί, Χασάν, Ντρέγκερ) αναμένεται να γυρίσουν στο Ρέντη κάνοντας αγώνα δρόμου, στην προπόνηση της Πέμπτης (19/11), όπου πρακτικά θα γυμναστούν χαλαρά και χωρίς ένταση, δύο ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, λόγω της κούρασης από το μακρινό ταξίδι, θα έχουν μία κανονική προπόνηση στα πόδια τους, αυτήν την παραμονής του ματς, την Παρασκευή (20/11)! Επί της ουσίας, λοιπόν, όλο το ρόστερ θα είναι διαθέσιμο μόλις μία ημέρα πριν από το ντέρμπι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν μακρινές αποστάσεις με παραπάνω από ένα αεροπλάνα και να κάνουν επίπονα ταξίδια. Τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 βρίσκονται στην κορύφωσή τους και τα παιχνίδια των 12 ομίλων είναι κρίσιμα.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Μαρόκου στις 13 και 17 Νοεμβρίου απέναντι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Καζαμπλάνκα και το δεύτερο στην πόλη Ντουάλα του Καμερούν. Ο Αχμέντ Χασάν είναι στην Εθνική Αιγύπτου και αντιμετωπίζει το Τόγκο. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Κάιρο (14/11) και ο δεύτερος στην πόλη Λομέ (17/11).

Επίσης, ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ παίζει στις 13 και 17 Νοεμβρίου με την Τανζανία (πρώτα στην Τυνησία και μετά εκτός έδρας), από την οποία θα κληθεί να επιστρέψει (αναμένεται και αυτός στην προπόνηση της 19ης Νοεμβρίου). Οι Ελ Αραμπί, Χασάν και Ντρέγκερ θα είναι οι τρεις τελευταίοι διεθνείς που θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία των νταμπλούχων Ελλάδας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Όσο για τους υπόλοιπους Αφρικανούς του Ολυμπιακού; Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Ο Μαντί Καμαρά παίζει με την Εθνική Γουινέας απέναντι στο Τσαντ, στις 11 και 15 Νοεμβρίου. Πρώτα εντός και μετά εκτός έδρας. Εκτός απροόπτου, θα δώσει το «παρών» στην προπόνηση της επόμενης Τρίτης (17/11), όπως και ο Παπέ Αμπού Σισέ. Ο 25χρονος στόπερ του Ολυμπιακού αγωνίζεται και αυτός με τη Σενεγάλη, στις 11 και 15 Νοεμβρίου κόντρα στη Γουινέα Μπισάου (πρώτα εντός και στη συνέχεια εκτός έδρας).

Οι άλλοι 8 διεθνείς του Ολυμπιακού είναι Ευρωπαίοι και δεν θα κάνουν τόσο κουραστικά ταξίδια. Πρόκειται για τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Τζολάκη, Βρουσάι, Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς, Κρίστινσον. Μάλιστα, οι Τζολάκης και Βρουσάι δεν θα χρειαστεί καν να μπουν στη διαδικασία ταξιδιού, καθώς η Εθνική ομάδα των Ελπίδων δίνει δύο παιχνίδια εντός έδρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς