17.7 C
Athens

O Ζιλέ διαψεύδει στα ελληνικά τις δηλώσεις που έκανε στη γλώσσα του

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ παραχώρησε δηλώσεις στο μεγαλύτερο ΜΜΕ του Βελγίου «Derniere Heure», σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να είπε διάφορα, όχι και τόσο κολακευτικά λόγια, για τη σύντομη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Τις δηλώσεις που έκαναν το γύρο του κόσμου (και που έγιναν στη γλώσσα του), ο Ζιλέ τις διέψευσε με μια διευκρινιστική δήλωση μεταφρασμένη στα ελληνικά, ανεβάζοντας μάλιστα και σχετικό λινκ στον λογαριασμό του στο instagram.

Η διευκρινιστική δήλωση του Ζιλέ στα ελληνικά:

«Είπα στον Βέλγο δημοσιογράφο ότι ήταν η πιο δύσκολη σεζόν για μένα από αθλητικής πλευράς. Κι αυτό γιατί συνήθως έπαιζα σε όλα τα ματς στις προηγούμενες ομάδες στην καριέρα μου. Είπα επίσης ότι όντας, τρόπον τινά, μια κολόνα στα αποδυτήρια ως ένας από τους έμπειρους, με κράτησε ώστε να έχω κίνητρο. Με βοήθησε επίσης να έχω καλή διάθεση γιατί με βοήθησαν οι υπόλοιποι όταν ήμουν πεσμένος ψυχολογικά.

Ποτέ δε γέλασα στον πάγκο ούτε εγώ ούτε οι άλλοι παίκτες, αυτά είναι αηδίες. Είπα επίσης ότι μετά απ’ αυτή τη δύσκολη σεζόν ήθελα να ξανακερδίσω τη χαρά του παιχνιδιού και του να είμαι στο χορτάρι κι αυτό είναι λογικό γιατί ξέρω ότι δεν μου έχει μείνει πολύς χρόνος στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα έλεγα κάτι κακό για τον Ολυμπιακό ως σύλλογο.

Θα το επαναλάβω για μία ακόμη φορά, από τα βάθη της καρδιάς μου, ήταν μεγάλη μου τιμή που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Ακόμη κι αν η σεζόν ήταν δύσκολη και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, θα είμαι πάντα περήφανος που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, αυτά πιστεύω.

Σέβομαι απόλυτα και τη γνώμη του οποιουδήποτε σχετικά με την απόδοσή μου. Δηλαδή σέβομαι αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είμαι καλός παίκτης ή ότι δεν βοήθησα τον Ολυμπιακό και ότι είχα πολύ κακή σεζόν. Είναι μέρος της δουλειάς που κάνω. Όμως θέλω να είναι απολύτως βέβαιοι όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου αλλά και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ότι δεν μίλησα άσχημα για τον σύλλογο. Αυτό δεν το δέχομαι γιατί δεν ισχύει».

Οι απορίες

Οι απορίες που προκύπτουν βεβαίως, είναι εύλογες. Πρώτον, εν έτει 2018 κατά το οποίο όλοι οι αθλητές παίρνουν θέση, επιβεβαιώνουν και κυρίως διαψεύδουν μέσω των λογαριασμών τους στα social media. Και είθισται οι διαψεύσεις να γίνονται στη μητρική τους γλώσσα ή τέλος πάντων στη γλώσσα που κατανοούν κατά κανόνα οι συμπατριώτες και οι ακόλουθοί τους. Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως ο Ζιλέ δεν προέβη από μόνος του σε κάποια σχετική τοποθέτηση στη γλώσσα του ΜΜΕ και του δημοσιογράφου που φέρεται να «παραποίησε» τα λεγόμενά του, αλλά περίμενε πρώτα να δημιουργηθεί θέμα στην Ελλάδα και μετά να διαψεύσει, επαναλαμβάνουμε, στα ελληνικά. Οι γαλλόφωνοι ακόλουθοί μάλιστα ζητούσαν διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενου του ελληνικού άρθρου που ανάρτησε, δίχως όμως να πάρουν απάντηση μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Είτε τα είπε είτε όχι όλα αυτά ο Ζιλέ, μικρή σημασία έχει. Αν πάντως δεν τα είπε, οφείλει να απαιτήσει την απομάκρυνση του ευφάνταστου Βέλγου δημοσιογράφου που έγραψε μια τόσο πειστική ιστορία από το μυαλό του…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς