17.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Διεθνής και ο Σουρλής

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του Βασίλη Σουρλή, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων

Ο Βασίλης Σουρλής κλήθηκε, την Τρίτη (10/11), από τον Γιάννη Γκούμα ενόψει των δύο αγώνων της Εθνικής Ελπίδων απέναντι σε Τσεχία (13/11) και Σκωτία (17/11) για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021.

Έτσι, ο Έλληνας μέσος γίνεται ο 15ος διεθνής του Ολυμπιακού σε αυτό το «παράθυρο» για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Ο 18χρονος (16/11/2002) ποδοσφαιριστής έχει μία ολιγόλεπτη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, στα πλέι-οφ της περασμένης σεζόν στην έδρα του ΟΦΗ (15/7), είναι μόνιμο μέλος της πρώτης ομάδας των Πειραιωτών, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει βρεθεί στην αποστολή των νταμπλούχων Ελλάδας, ακόμα και στο επίπεδο του Champions League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Γιάννης Γκούμας, κάλεσε τον Βασίλη Σουρλή ως αντικαταστάτη του τραυματία Ζήση Χατζηστραβού. Είναι ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του Ερυθρόλευκου παίκτη, καθώς πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια καλείται στην Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας, καθώς υπάρχει ηλικιακή διαφορά, ενώ έχει διαπρέψει, ήδη, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων της χώρας.

Στην τρέχουσα σεζόν, ο Σουρλής μετράει 2 γκολ και 2 ασίστ σε 5 αγώνες με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς