20.8 C
Athens

Βιέννη: 1.000 αστυνομικοί στους δρόμους – Σκοπιανός γεννημένος στην Αυστρία ο τρομοκράτης

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί στη Βιέννη, με την ελπίδα να εντοπιστεί συνεργός του δράστη της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν 17.

Περίπου 1.000 άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός, αναζητώντας υπόπτους, ενώ βοήθεια έχουν στείλει και οι Αρχές γειτονικών στην Αυστρία κρατών.

«Εάν έχετε τη δυνατότητα, μείνετε σπίτι – στην περίπτωση που δεν χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι για επαγγελματικούς λόγους», υπάρχει επί του παρόντος αυξημένη παρακολούθηση του δημόσιου χώρου, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και κάλεσε τους ανθρώπους να αποφύγουν σήμερα το κέντρο της Βιέννης, ενώ δεν θα είναι υποχρεωτική η προσέλευση των παιδιών στα σχολεία.

Στοιχεία για τον δράστη της επίθεσης έφερε στο φως της δημοσιότητας ο διευθυντής της αυστριακής εφημερίδας Falter, Φλοριάν Κλενκ. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για τον Κούρτιν Σ., γεννημένο το 2000 στη Βιέννη από Σκοπιανούς γονείς και με αλβανικές ρίζες.

Ο 20χρονος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών ως ένας από τους 90 Αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία, αλλά η αστυνομία δεν τον θεωρούσε ικανό για να σχεδιάσει επίθεση.

Ο δράστης, οπαδός του Ισλαμικού Κράτους, φορούσε ζώνη που με εκρηκτικά, η οποία αποδείχθηκε ψεύτικη και κρατούσε αυτόματο τουφέκι και ματσέτα. Πριν την επίθεση ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες όπου κρατά όπλα και μαχαίρια, συνοδευόμενες από όρκο πίστης στον ISIS.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς