24.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Για αυτό έμεινε ο Αβραάμ!

Ο «πιστός στρατιώτης» του Ολυμπιακού δεν επέστρεψε στο μεγάλο Λιμάνι για να... κολλήσει τα τελευταία ποδοσφαιρικά ένσημα σε μία γεμάτη καριέρα και αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως παραμένει αγωνιστικά μάχιμος

Ο «πιστός στρατιώτης» του Ολυμπιακού δεν επέστρεψε στο μεγάλο Λιμάνι για να… κολλήσει τα τελευταία ποδοσφαιρικά ένσημα σε μία γεμάτη καριέρα και αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως παραμένει αγωνιστικά μάχιμος.

Όταν τον Ιανουάριο του 2019 ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επέστρεφε στον Ολυμπιακό για να κλείσει την καριέρα του, οι περισσότεροι πίστευαν πως αυτό το «αντάμωμα» έχει χαρακτήρα ενός «οικογενειακού» αποχαιρετισμού σε μία σπουδαία συνύπαρξη. Ωστόσο, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έριξε πολλή δουλειά στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, καθώς δεν γύρισε στην ομάδα της καρδιάς του για να μην προσφέρει ό,τι μπορεί και αγωνιστικά. Στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν (2018-19) πρόλαβε να παίξει σε μόλις δύο παιχνίδια, αλλά προερχόταν από αγωνιστική απραξία. Τόσο ο σύλλογος, όμως, και ο ίδιος ο παίκτης γνώριζαν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε αυτήν τη δεύτερη συνεργασία τους.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού ήθελε έναν παίκτη που να ξέρει την ομάδα και να είναι σε θέση να ηγηθεί στα πιο δύσκολα και απαιτητικά αποδυτήρια ελληνικής ομάδας. Ο Αβραάμ και ο Βασίλης Τοροσίδης αποτέλεσαν τους συνδετικούς κρίκους ενός επιτυχημένου παρελθόντος για την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στους τίτλους. Δύο σεζόν χωρίς την κατάκτηση ενός τροπαίου ήταν πάρα πολλές για το μέγεθος του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κανονικότητα και ο Παπαδόπουλος είχε ενεργή συμμετοχή εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Συμμετείχε σε 16 αγώνες στο δύσβατο μονοπάτι προς το 18ο νταμπλ, σε μία σεζόν όπου η ομάδα διατήρησε την ανταγωνιστικότητά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φτάνοντας ένα βήμα πριν από το Final-8 του Europa League.

Στο περίεργο αυτό καλοκαίρι, με την πανδημία και τις επιπτώσεις της, ο «Τόρο» έκρινε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Αβραάμ, όμως, αισθάνεται πολύ καλά και συνεχίζει για μία ακόμα σεζόν! Το Σάββατο (31/10), στην εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 για την 7η αγωνιστική της Super League, o 36χρονος στόπερ πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και έδειξε ξανά πως παραμένει ποδοσφαιρικά μάχιμος! Με πάθος, ένταση, και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του, βγήκε ουκ ολίγες φορές πρώτος στην μπάλα και κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί σημαντικό τον Αβραάμ στη λειτουργία της ομάδας εντός και εκτός γηπέδου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο Παπαδόπουλος βρίσκεται στην τετράδα των στόπερ και δεν έχει απλά ένα συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα, αλλά υπολογίζεται κανονικά. Όποτε χρειαστεί, θα παίξει και ο προπονητής γνωρίζει ότι πάντα θα έχει έναν ποδοσφαιριστή έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και αντιπάλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς