32.5 C
Athens

Πινγκ Πονγκ: Πιθανό να διεξαχθούν σε «φούσκα» τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ

Την πρώτη του συνεδρίαση υπό την ηγεσία του νεοεκλεγμένου προέδρου Ιγκόρ Λεβίτιν πραγματοποίησε προχτές το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU).

Αφού ευχαρίστησε για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που έλαβε, ο Ρώσος επικεφαλής επανέλαβε ότι έχει ήδη αρχίσει η σκληρή δουλειά για την αναζωογόνηση, την ενίσχυση και την ανάπτυξη του αθλήματος στη γηραιά ήπειρο. Φυσικά τη συνάντηση απασχόλησε και η τύχη των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέσα στην αβεβαιότητα, που έχει δημιουργήσει η πανδημία Covid-19.

Ένα καινούργιο στοιχείο λοιπόν, είναι ότι το συμβούλιο εξέτασε προτάσεις για τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ σε άνδρες και γυναίκες σαν μία «bubble» (φούσκα) ασφαλείας από τον κορωνοϊό ώστε να καταστεί σίγουρη η συνέχεια αυτών των κορυφαίων events. Θυμίζουμε ότι ανάλογη κίνηση αποφάσισε πριν από λίγο καιρό η παγκόσμια ομοσπονδία, ώστε να γίνουν σε προστατευμένο χώρο τον Νοέμβριο στην Κίνα το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών, το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών και οι τελικοί των τουρνουά της ITTF. Στο επόμενο μίτινγκ, στις αρχές Οκτωβρίου, η ETTU θα συζητήσει και περαιτέρω πλάνα για το πώς θα επαναφέρει όσο γίνεται πιο σύντομα μεγάλες ευρωπαϊκές εκδηλώσεις.

Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ETTU αναφέρει αρχικά ότι το Δ.Σ. επιβεβαίωσε τις ευθύνες για τους αντιπροέδρους κι ανακοίνωσε τις θέσεις, που αναλαμβάνουν ως πρόεδροι των Επιτροπών για την περίοδο 2020-2022:

Μπεατρίς Ρομανέσκου (Ρουμανία) – Ισότητα των φύλων

Γιάροσλαβ Κολοτζιέζικ (Αυστρία) – Προπονητές

Αλεσσάντρο Αρκίγκλι (Ιταλία ) – Πινγκ πονγκ για αθλητές με αναπηρίες

Ιγκόρ Χέλερ (Ολλανδία) – Πίνακες αξιολόγησης

Ιντίβιντ Έρικσεν (Νορβηγία) – Τεχνική Επιτροπή

Βέρνερ Τιούρι (Αυστρία) – Διαιτητές

Ζντένκο Κριζ (Σλοβακία) – Βετεράνοι

Τόμας Μπούζα (Σουηδία) – Νεολαία

Επίσης, διορίστηκε εκ νέου ο Δανός Άρνε Μάντσεν ως αξιωματούχος των διασυλλογικών αγώνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε τα οικονομικά του 2020, έκανε ενημέρωση του προϋπολογισμού κι εξέτασε τρία πιθανά σενάρια για τον προϋπολογισμό του 2021, το καθένα με ελλείμματα. Ανέλυσε τη στρατηγική εμπορική συμφωνία ITTF-ETTU 2017-2020 και συμφωνήθηκε να αρχίσει συζητήσεις η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με την ITTF επιδιώκοντας την παράταση της συμφωνίας.

Αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ το Δ.Σ. ασχολήθηκε με την πιθανότητα να γίνουν events σαν Covid-19 secure «bubble» για λόγους ασφαλείας και υγείας των αθλητών. Προφανέστατα εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν σε «φούσκες» οι αναμετρήσεις του κάθε γκρουπ και όχι με τη μορφή εντός κι εκτός έδρας αγώνων. Και βέβαια, πάντα σε συμφωνία με τις υγειονομικές αρχές της κάθε οικοδέσποινας χώρας και σε συνεργασία με τα πρωτόκολλα της ETTU.

Τέλος, το Δ.Σ. έλαβε μια έκθεση σχετικά με το Ευρωπαϊκό Top 10 νέων του Βερολίνου. Οι Γερμανοί ετοιμάζονται κανονικά για το ετήσιο event τον επόμενο μήνα και ενημέρωσαν ότι 40 αθλητές από τις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων από 16 χώρες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς