24 C
Athens

Πορτιμονένσε – Μπενφίκα 2-2: «Αυτοκτόνησαν» οι Λουζιτανοί στο Πορτιμάο

Ο τίτλος στη φετινή Liga NOS έχει πολύ δρόμο ακόμα. Μπενφίκα και Πόρτο είναι αποφασισμένες να… χαρίσουν τον τίτλο η μία στην άλλη. Η ομάδα του Μπρούνο Λάζε που έμεινε στο 0-0 με την Τοντέλα στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και παρόλα αυτά επέστρεψε στην κορυφή, δεν κατάφερε να χαμογελάσει στο Πορτιμάο.

Συγκεκριμένα, παρότι οι Λουζιτανοί προηγήθηκαν με 0-2 απέναντι στην… καταδικασμένη Πορτιμονένσε, ισοφαρίστηκαν σε 2-2 και πέταξαν ξανά δύο βαθμούς στη μάχη του τίτλου, δίνοντας την ευκαιρία στην Πόρτο εφόσον επιβληθεί απέναντι στη Μαρίτιμο να ανακτήσει την κορυφή και να αφήσει πίσω της τους πρωτευουσιάνους.

Ο Πίτσι στο 18′ άνοιξε το σκορ και στο 31′ ο Αντρέ Αλμέιδα μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του ματς.

Ωστόσο, η συγκέντρωση πήγε… περίπατο στο δεύτερο μέρος και η Πορτιμονένσε πίστεψε πως θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς. Πρώτα μείωσε με την κεφαλιά του Κλέμεντ στο 66′, ενώ δέκα λεπτά αργότερα με απίθανο σουτ του Ταβάρες διαμορφώθηκε το τελικό 2-2 που δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στο στρατόπεδο της Μπενφίκα.

Θυμίζουμε πως μετά την ισοπαλία με την Τοντέλα διαδραματίστηκαν ένα σωρό αρνητικά γεγονότα, καθώς οπαδοί της Μπενφίκα επιτέθηκαν με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας και βανδάλισαν το σπίτι του προπονητή, Μπρούνο Λάζε και των παικτών Ράφα Σίλβα και Πίτσι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς