17.4 C
Athens

Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της Μπενφίκα με δύο παίκτες τραυματίες! (vid)

Με τους χειρότερους οιωνούς συνεχίστηκε το πρωτάθλημα Πορτογαλίας για την Μπενφίκα, μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού.

Η ισοπαλία απέναντι στην Τοντέλα αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ένα κακό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, καθώς το 0-0 στο Ντα Λουζ ακολούθησε επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παικτών!

Οι πέτρες κατέληξαν στο παρμπρίζ του λεωφορείου και από τα θραύσματα τραυματίστηκαν στο πρόσωπο και το κεφάλι ο Γιούλιαν Βάιγκλ και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, οι οποίοι διακομίστηκαν άμεσα στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Για τον Βάιγκλ αυτή είναι η δεύτερη τρομακτική εμπειρία αυτού του είδους, καθώς ήταν μέλος της αποστολής της Ντόρτμουντ, όταν είχε εκραγεί αυτοσχέδια βόμβα στο πούλμαν της ομάδας πριν από παιχνίδι με τη Μονακό για το Champions League τον Απρίλιο του 2017.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, η οποία αναζητά τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης.

«Η Μπενφίκα λυπάται για τον λιθοβολισμό του λεωφορείου των παικτών μετά το τέλος του αγώνα ενάντια στην Τοντέλα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στα Στάδιο Ντα Λουζ. Ενημερώνουμε ότι, για προληπτικούς λόγους, οι παίκτες Βάιγκλ και Ζίβκοβιτς μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, μετά το θραύσμα που τους χτύπησε. Η Μπενφίκα εγγυάται την πλήρη συνεργασία της με τις αρχές, στις οποίες ζητά τη μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες που είναι υπεύθυνοι για αυτές τις εγκληματικές πράξεις», τονίζει ανακοίνωση του συλλόγου της Λισαβόνας για το συμβάν.

Ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την πράξη βίας εξέδωσε και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, στην οποία αναφέρεται πως: «Η Liga καταδικάζει έντονα τη δειλή επίθεση που είχε στόχο την ομάδα της Μπενφίκα, ειδικά σε μια εποχή που το πορτογαλικό ποδόσφαιρο έχει ενώσει τις δυνάμεις του για να ξαναρχίσει το άθλημα. Τέτοια απαράδεκτα γεγονότα δεν έχουν θέση στην κοινωνία, καθιστώντας σαφές ότι οι δράστες αυτών των πράξεων δεν είναι οπαδοί του ποδοσφαίρου, αλλά εγκληματίες που σίγουρα θα λογοδοτήσουν στις αστυνομικές Αρχές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς