22.1 C
Athens

Τα… μαζεύει ο ιδιοκτήτης των Νικς: Καταδικάζω απερίφραστα και αποδοκιμάζω τον ρατσισμό

Οι Νιού Γιορκ Νικς ήταν μία από τις δύο ομάδες του NBA που δεν είχαν πάρει θέση για την στυγνή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις.

Ωστόσο, σήμερα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζέιμς Ντόλαν, προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, καθώς με νέο e-mail, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ESPN καταδίκασε τον ρατσισμό.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Χθες έκανα μια ειλικρινή προσπάθεια να παρουσιάσω τη θέση μου σε ένα δύσκολο ζήτημα, για το οποίο δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το θέμα αυτό και επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται παρανοήσεις τόσο για μένα όσο και για τον οργανισμό μας θα το πω ξεκάθαρα: καταδικάζω απερίφραστα και αποδοκιμάζω τον ρατσισμό απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο, τελεία και παύλα.

Εμείς σαν οργανισμός έχουμε δουλέψει σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θα περιλαμβάνονται και θα τυγχάνουν σεβασμού όλοι οι άνθρωποι. Ο ρατσισμός είναι απότοκο της άγνοιας και είναι στο χέρι καθενός μας να καταλάβει ότι εκείνος που βρίσκεται δίπλα μας είναι ίσος ανεξάρτητα από το χρώμα ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του. Οποιαδήποτε αδικία σε βάρος ενός, είναι αδικία σε βάρος όλων».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς