20.9 C
Athens

Απίστευτο: Οι Νικς δεν παίρνουν θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Μπορεί στην Αμερική όλος ο κόσμος να αντιδρά για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις, αλλά οι Νιού Γιορκ Νικς υπέπεσαν σε μία ακόμα τραγική… γκάφα.

Οι Νικς ήταν η μοναδική ομάδα στο NBA που δεν είχε τοποθετηθεί επί του ζητήματος, κάτι που προκάλεσε την απορία και τις έντονες αντιδράσεις του προσωπικού.

Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας του Τζέιμς Ντόλαν, έστειλε το e-mail στο προσωπικό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφεύγει να πάρει θέση, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε περισσότερο καταρτισμένοι από οποιονδήποτε άλλο να εκφράσουμε τη γνώμη μας».

Διαβάστε το e-mail:

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από σας έχετε αναρωτηθεί αν θα κάνουμε κάποια δημόσια δήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις. Θέλω να γνωρίζετε πως αντιλαμβάνομαι την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά θέλω να κατανοήσετε τη στάση μας. Διανύουμε μια ταραχώδη περίοδο στη χώρα μας. Ο κορωνοϊός και η κοινωνική αναταραχή έχουν επηρεάσει τις ζωές μας. Εμείς είμαστε πιστοί στις αξίες του σεβασμού και ενός ειρηνικού χώρου εργασίας. Όμως ως εταιρεία στον χώρο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας δεν είμαστε περισσότερο καταρτισμένοι από οποιονδήποτε άλλο να εκφράσουμε τη γνώμη μας για κοινωνικά ζητήματα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς