22.4 C
Athens

«Ο Μαρτίνς συμφώνησε προφορικά», η σημερινή O Jogo το ξέρει; (pic)

Ζούμε στην εποχή των fake news. Οι χαοτικές διαστάσεις του ίντερνετ καθιστούν συχνά ανεξέλεγκτη την εξάπλωση οποιασδήποτε «είδησης», «φήμης» κλπ. Είτε πρόκειται για τον αρχηγό ενός κράτους (αν και στην περίπτωση του Κιμ οι δυσκολίες είναι ακόμη μεγαλύτερες λόγω μη επίσημης πληροφόρησης), είτε για κάποιον… μεταγραφικό στόχο ενός συλλόγου.

Εδώ και λίγη ώρα, η μια μετά την άλλη, όλες σχεδόν οι ελληνικές ιστοσελίδες αναπαράγουν μια είδηση σύμφωνα με την οποία ο Πέδρο Μαρτίνς συμφώνησε προφορικά με τον Ολυμπιακό. Ως πηγή της είδησης αναφέρεται η πορτογαλική εφημερίδα O Jogo και το σημερινό της φύλλο. Πορτογάλοι γράφουν για συμπατριώτη τους, αρκετά πιστευτό. Και ουχί πρωτοφανές, αφού πολλές ειδήσεις «ελληνικού ενδιαφέροντος» έχουν προκύψει από την Πορτογαλία.

Εδώ όμως κάπου, κάποιος υπερέβαλε. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος, είτε από απροσεξία, είτε επειδή ήθελες να κερδίσεις μερικά κλικ. Το κακό είναι πως όλοι οι υπόλοιποι πήραν το δημοσίευμα (στο οποίο δεν υπάρχει καμία παραπομπή και καμία εικόνα που να πιστοποιεί την εγκυρότητά του) και προχώρησαν στην αναπαραγωγή του, δίχως καν να μπουν στον κόπο να το διασταυρώσουν. Αυτό λοιπόν, το έκανε για λογαριασμό των αναγνωστών του και προς αποκατάσταση της αλήθειας το FWS. Και μπορεί να σας διαβεβαιώσει πως τουλάχιστον η O Jogo στο σημερινό της φύλλο δε γράφει λέξη για Πέδρο Μαρτίνς.

Πώς είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε; Απλούστατα, επειδή έχουμε στην κατοχή μας ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κυριακάτικη εφημερίδα της O Jogo, ένα δισέλιδο της οποίας σας παραθέτουμε πιο κάτω:

O Jogo

 

UPDATE: Μετά κόπων και βασάνων, ανακαλύφθηκε πως το ρεπορτάζ που κάνει λόγο για προφορική συμφωνία του Πέδρο Μαρτίνς με τον Βαγγέλη Μαρινάκη φιλοξενήθηκε στο χθεσινό σαββατιάτικο φύλλο της πορτογαλικής εφημερίδας. Για να μην είμαστε άδικοι λοιπόν, η ανακρίβεια έγκειται στη χρονική αναφορά του ρεπορτάζ και όχι στο περιεχόμενό του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς