22.2 C
Athens

Η ανεξίτηλη σφραγίδα του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος είναι ο ορισμός του σύγχρονου box to box μέσου και με τις εμφανίσεις του τείνει να αποτελέσει μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού σε μια δύσκολη περίοδο για καλές κινήσεις όπως αυτή του Ιανουαρίου

Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τον Ιανουάριο παίκτη που να μπορεί να μπει τόσο άμεσα στο κλίμα μιας ομάδας ειδικά όταν η πίεση για τα αποτελέσματα και το καλό ποδόσφαιρο είναι μεγάλη.

Ο Τσικίνιο έχει προλάβει να αφήσει το στίγμα του στον Ολυμπιακό στο σύντομο διάστημα που φορά τα ερυθρόλευκα. Ο Πορτογάλος χαφ δεν άργησε να πάρει φανέλα βασικού και μέσα σε 18 παιχνίδια μετρά ήδη δύο γκολ και μία ασίστ αγωνιζόμενος στο πλευρό του Έσε στον άξονα.

Ο Πορτογάλος ήρθε στην Ελλάδα με εξαιρετικές συστάσεις κι από τις πρώτες του επαφές στην μπάλα φανέρωσε όλα όσα έκαναν τον Ρότζερ Σμιντ να τον εμπιστευθεί πριν μπει ο 28χρονος στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και σταδιακά… περιθωριοποιηθεί.

 

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός άλλαξε πλήρως την εικόνα του σε τέτοιο βαθμό που γνωρίζει ότι με 3/3 κατακτά το πρωτάθλημα ενώ διεκδικεί την υπέρβαση με την πρόκριση στον τελικό του Conference.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή του Ιανουαρίου είχε ποσοστό επιτυχίας… 100% για τους Πειραιώτες αφού βρήκαν έναν box to box μέσο που κάνει πολλές δουλειές και πολύ καλά μέσα στο γήπεδο.

 

Αφού απελευθέρωσε τον Έσε – ο οποίος με τον Καμαρά είχε κληθεί να κάνει περισσότερα από όσα του «αναλογούσαν» – ο Τσικίνιο έγινε ένας έξτρα εργάτης στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Με όλων των ειδών τις μεταβιβάσεις και διαρκώς ψάχνοντας την κάθετη πάσα στον χώρο, ο Πορτογάλος έχει βοηθήσει την ομάδα του να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στον τρόπο ανάπτυξης.

Πέρα από τα όσα κάνει χωρίς την μπάλα (βγαίνει πρώτος σε φάσεις για να διεκδικήσει εκ νέου την κατοχή), o Τσικίνιο μπορεί να απειλήσει πατώντας στην περιοχή και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του χωρίς να δίνει εύκολα την μπάλα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό και να ψάξει τη σωστή μεταβίβαση στον χώρο, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν βρει για τα επόμενα χρόνια τον παίκτη που θα τους λύσει τα χέρια στον άξονα.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν περίμενε το καλοκαίρι για να προσθέσει ως ελεύθερο στο ρόστερ του τον παίκτη της Μπενφίκα, αλλά έδωσε ένα ποσό προκειμένου να τον εντάξει άμεσα στον σύλλογο. Και από ό,τι φαίνεται, η κίνηση αυτή τον δικαιώνει απόλυτα στην πράξη…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς