20.5 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ζητάμε την άμεση διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωστοποίησε την επιθυμία του να διακοπούν όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην ΕΠΟ, στην ΕΟΚ, στην ΟΧΕ και στην ΚΟΕ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ο ΠΑΟΚ, με βαρύ το αίσθημα ευθύνης, λόγω της δημιουργηθείσας αφόρητης κατάστασης με την κήρυξη πανδημίας λόγω του κορωναϊού και των συνθηκών πολέμου των οποίων αντιμετωπίζει η χώρα μας και όχι μόνο, θεωρώντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ως το υπέρτατο αγαθό πάνω από οτιδήποτε άλλο, προτείνει, την άμεση διακοπή των πρωταθλημάτων όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων θεωρώντας αυτά ως μη γενόμενα, λαμβάνοντας υπ’όψη ότι οι αθλητές πάνω απ’όλα είναι άνθρωποι και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Προς τούτο, καλούμε την ελληνική Πολιτεία να λάβει τα προσήκοντα μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21, με προσανατολισμό πάντα στον ανθρώπινο παράγοντα στους δύσκολους καιρούς τους οποίους βιώνουμε.

Απευθυνόμαστε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, κο Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον καλούμε να δώσει τις εντολές στα αρμόδια όργανα προκειμένου να λάβουν άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις νομοθετικές ρυθμίσεις όπου αυτές χρειάζονται.

Καλούμε δε τις οικείες Ομοσπονδίες ανά κλάδο άθλησης να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, πράττοντας τα αυτονόητα τόσο προς όφελος της υγείας των αθλητών όσο και προς όφελος των σωματείων αφού ο ελληνικός αθλητισμός δεν σταματάει την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Έχει και πρέπει να έχει και συνέχεια»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς