22.7 C
Athens

Υπέρ της συνέχισης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ρωσικές ομάδες

Οι ισχυροί άνδρες των ρωσικών ομάδων που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της Euroleague και του Eurocup, τοποθετήθηκαν σχετικά με το αν συμφωνούν να επιστρέψουν οι σύλλογοι τους στη δράση.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η Χίμκι και η Ούνικς Καζάν φαίνεται πως είναι θετικές στο να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μάλιστα, οι ισχυροί άνδρες των ομάδων τοποθετήθηκαν εκτενώς στο ζήτημα, με όλες τις πλευρές να συμφωνούν ότι θα μπορούσε η Euroleague και το Eurocup να συνεχιστούν το καλοκαίρι, όταν καλώς εχόντων των πραγμάτων η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα έχει βελτιωθεί.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, είπε:

«Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των χωρών, επιστροφή των παικτών στη διάθεση των συλλόγων και μια μικρή προετοιμασία. Με μία αισιόδοξη εξέλιξη των γεγονότων, θα μπορούσαν ίσως να γίνουν όλοι οι αγώνες τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, με ένα σύντομο πρόγραμμα. Επίσης, τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόωρη ολοκλήρωση τους».

Ο GM της Χίμκι, Πάβελ Αστάχοβ, ανέφερε:

«Κρίνοντας από τις ειδήσεις, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εμφανίζονται καθημερινά νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάσταση χειροτερεύει και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της επιδημίας. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορώ να φανταστώ πως η Euroleague σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν. Τι θα γίνει αν τελικά δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν; Θα ήταν λογικό να παραμείνουν όλοι οι συμμετέχοντες στην τρέχουσα σεζόν. Πώς είναι δυνατόν να αλλάξουν οι ομάδες εάν η σεζόν 2019-20 δεν έχει ολοκληρωθεί;».

Ο GM της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Αλεκσάντερ Τσερκόβνι, επισήμανε:

«Μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση από την Euroleague να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στην διοργάνωση ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε μορφή. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τη διοργανώτρια αρχή και συζητάμε διάφορες περιπτώσεις. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους όσοι ήθελαν να γυρίσουν σπίτι τους, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές που έφυγαν, μόλις αρθούν οι περιορισμοί θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν αμέσως στην ομάδα. Αν χρειαστεί να ολοκληρωθεί η σεζόν τον Ιούνιο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Εφόσον η κατάσταση επιτρέπει την επανέναρξη της σεζόν, η Ζενίτ θα είναι έτοιμη».

Τέλός, ο πρόεδρος της Ούνικς Καζάν, Εβγκένι Μπόγκατσεβ, ανέφερε:

«Η ηγεσία της EuroLeague κάνει τα πάντα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους χορηγούς και να αποτρέψει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες. Θα περιμένουν μέχρι τέλους. Επομένως, δεν αποκλείω ότι θα ξεκινήσουν ξανά η EuroLeague και το EuroCup αν η κατάσταση βελτιωθεί και επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ των χωρών. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε τώρα για ημερομηνίες και δεν έχει μεγάλη σημασία με ποια μορφή θα γίνει αυτό, playoffs ή Final Eight. Αν και η επιλογή με τα playoffs στο Eurocup θα ήταν πιο δίκαιη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς