15.7 C
Athens

Η Euroleague ρίχνει κι άλλη πιστολιά στον ΠΑΟ: «Έπρεπε να δοθεί φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό» (pic)

Επίσημη τοποθέτηση πήρε η Eurolegue για το καθαρό φάουλ του Ράις πάνω στον Ντε Κολό, το οποίο κακώς δεν καταλογίστηκε στο χθεσινό ματς Παναθηναϊκός – Φενέρ (81-78) στο ΟΑΚΑ.

Με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, η διοργανώτριας αναφέρεται  στο μαρκάρισμα του Ράις στον Ντε Κολό κατά την προσπάθεια του τελευταίου να σουτάρει τρίποντο 3,3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Σημειώνεται λοιπόν ότι οι διαιτητές έλαβαν λανθασμένη απόφαση και θα έπρεπε να δώσουν φάουλ και τρεις βολές στον παίκτη της Φενέρμπαχτσε.

«Σε συνέχεια της φημολογίας για το no call φάουλ στην τελευταία περίοδο του αγώνα Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Φενέρμπαχτσε στις 17 Δεκεμβρίου 2019, η έρευνα της EuroLeague αναφέρει:

Στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 3.3 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Νάντο Ντε Κολό είχε την μπάλα, ντρίπλαρε προς το τρίποντο και με 0.4 για το τέλος επιχείρησε τρίποντο. Την ώρα που σούταρε ο Ταϊρίς Ράις έκανε αντικανονική επαφή με το δεξί του χέρι στον δεξιό καρπό του Ντε Κολό. Λανθασμένα δεν σφυρίχτηκε φάουλ που θα είχε ως αποτέλεσμα τρεις βολές του Νάντο Ντε Κολό».

Μετά την τιμωρία – εξπρές για άμεσο κλείσιμο του ΟΑΚΑ, η Euroleague εκθέτει εμμέσως για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα τον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας πως ουσιαστικά ευνοήθηκε σε μια φάση που έκρινε το αποτέλεσμα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς