21.5 C
Athens

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 81-78: Με την ψυχή στο στόμα

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με 81-78 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στη Euroleague και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 9-5, ενώ η τουρκική ομάδα υποχώρησε ακόμα περισσότερο (5-9).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 7 πόντους (17-10), 4:31 λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε και με μία αντεπίθεση διαρκείας, μείωσε αρχικά τη διαφορά στον έναν πόντο (22-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και με την έναρξη του δεύτερου πήρε τα ηνία του αγώνα (24-26).

Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο κύλησε με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει και την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διατηρεί την υπέρ της διαφορά, αλλά τον Παναθηναϊκό να μένει αρκετά κοντά. Έτσι, η ανάπαυλα βρήκε τους Τούρκους στο +4 (42-46).

Βέβαια, στο δεύτερο ημίχρονο η Φενέρ έδειξε το ίδιο κακό πρόσωπο που έχει δείξει μέσα στην χρονιά, με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να κάνουν πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και να μην μπορούν να παίξουν συγκεντρωμένα στην άμυνα.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, καθώς μπόρεσε να επιβληθεί των φιλοξενούμενων και να πάρει μία σημαντική διαφορά (65-57) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Αυτή η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην τέταρτη περίοδο (70-57), αλλά η Φενέρ δεν τα παράτησε ούτε σε αυτό το σημείο.

Με τον Κώστα Σλούκα (15 π, 5 ριμπ, 8 ασ) να ηγείται επιθετικά της ομάδας του, η Φενέρ μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ και μπόρεσε να μειώσει ακόμα και στους τέσσερις πόντους (74-70) 3:21 πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Η τουρκική ομάδα μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (76-74) στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τα ηνία του αγώνα, καθώς ο Νάντο Ντε Κολό αστόχησε στο τρίποντο που εκτέλεσε και έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ.

Ο Γάλλος γκαρντ μείωσε σε 79-78, 5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, με τον Τζίμερ Φριντέτ (22 π), να γράφει από την γραμμή των ελευθέρων βολών το τελικό 81-78. Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα φαίνεται να έχει γίνει φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό, σε προσπάθεια του δεύτερου να ισοφαρίσει τον αγώνα και να τον στείλει στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-46, 65-57, 81-78

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς