24.3 C
Athens

Ασίστ και μείωση λαθών αλλάζουν την εικόνα του Ολυμπιακού (video)

Ο Ολυμπιακός σε Μόναχο και Βερολίνο έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ -παρά το γεγονός ότι πήρε μόνο μία νίκη κι έχασε το ματς με την Μπάγερν στις… λεπτομέρειες του τετάρτου δεκαλέπου. Πρωταγωνιστές ήταν οι Έλληνες παίκτες του, αλλά και ο Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος στα δύο παιχνίδια της «διαβολοβδομάδας» έδειξε πόσο αναγκαία μεταγραφή ήταν.

Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα στα τρία τελευταία παιχνίδια με Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου έβγαλε διάφορες πτυχές των φετινών δυνατοτήτων της, με τις ασίστ και τον περιορισμό των λαθών να είναι δύο τρανταχτά παραδείγματα για το ποιο είναι το πραγματικό επίπεδο της ομάδας.

Οι παίκτες του Λιθουανού προπονητή έβγαλαν συνολικά 52 ασίστ στα τρία αυτά παιχνίδια (17,3 μ.ο.), με τις 23 να έρχονται στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου, ενώ κορυφαίος πασέρ των Ερυθρόλευκων, ήταν ο Τέιλορ Ρότσεστι με 14 (4,7 μ.ο.). Για τον Αμερικανό είχαμε πει από την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα βοηθήσει σημαντικά στη δημιουργία, αλλά και στα σουτ τριών πόντων.

Πίσω από τον Αμερικανό βρίσκεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης με 13 ασίστ σε αυτά τα τρία παιχνίδια, ενώ σε γενικότερο πλαίσιο, όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στη διοργάνωση, οι Ερυθρόλευκοι αρχίζουν να βρίσκουν τους αυτοματισμούς τους. Έτσι, ο Κεμζούρα έχει καταφέρει να ανεβάσει το τέμπο της ομάδας του, το οποίο κακά τα ψέματα ήταν πολύ πιο αργό όσο στον πάγκο βρισκόταν ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει μειώσει σημαντικά τα λάθη του, μιας και έκανε 35 στα παιχνίδια με Ζαλγκίρις, Μπάγερν και Άλμπα. Μάλιστα, κόντρα στην ομάδα του Αΐτο Ρενέσες υπέπεσε σε μόλις 7! Σε αυτό το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι αν παίξει ομαδικά μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλό του (ένας αντίπαλος που νίκησε Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα).

Δείτε το video της ΚΑΕ με τις ασίστ στον αγώνα με την Άλμπα:

Alba Berlin Vs Olympiacos B.C. : The Art of passing 🏀🏀🏀 #OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight

Gepostet von Olympiacos B.C. am Freitag, 22. November 2019

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς